21 april 2020, door Jorien Thijs

Banklammen tijdens Koningsdag 2020 in Haarlem

21 april 2020, door Jorien Thijs

Banklammen tijdens Koningsdag 2020 in Haarlem

Favoriete feestdag, ever. Dat is Koningsdag en dat blijft Koningsdag, ook al doen we het een jaartje rustig aan. Alhoewel, rustig is niet nodig dankzij de organisatoren van Banklammen in Haarlem. Na een uitverkochte Paaseditie komen de troepen met een koningseditie van de online kroegentocht voor thuisblijvers en dat is nu al een geslaagd feest.

Ik wil geen aanstoot geven, zei iemand onlangs, en prompt werden er virtuele glazen wijn volgeschonken. Stay home, stay safe, maar niemand die het heeft gehad over stayin’ sober deze dagen. Het moet een beetje leuk blijven, niet waar? Zo vonden ook de Haarlemmers achter Banklammen. Na een succesvolle eerste editie tijdens Pasen, stelden ze nu een te gek pakket samen om de oranjevibe thuis te creëren. Acht biertjes van favorieten waaronder Two Chefs Brewing, Jopen, Uiltje Brewing Company en Lowlander Beer. Aangevuld met een goeie bite en oerhollandsche spelletjes. Koekhappen zullen we. En om ‘m lekker af te trappen is er met Koningsnacht een pré-party via ZOOM op de St. Bavo, met een live-set van Eva Adamidis. Het dak eraf!

So far alles al heel goed, maar het wordt nog leuker. Er worden namelijk overdag virtueel spellen georganiseerd in de fijnste Haarlemse kroegen. De plekken die je nu zo mist. Café de Vijfhoek natúúrlijk, Brasserie van Beinum, Wigbolt, Du Theatre, ze zijn allemaal ‘open’ met Koningsdag. Natuurlijk staat er achter de bar een bekend kroeggezicht op mee te proosten. Thuiskomen, zo voelt het. En door een box te bestellen, steun je gelijk de lokale kroegen, brouwerijen en een delicatessenzaak. Wie riep daar ‘ik willem’?!

Koningseditie Bankammen

Hoofdbeeld: Jeroen Wooning