België, Antwerpen5 juni 2016, door Maartje

Bar Gloed @ A Tower, Antwerpen (pop-up)

België, Antwerpen, 5 juni 2016, door Maartje

Bar Gloed @ A Tower, Antwerpen (pop-up)

Waar je deze zomer moet zijn in Antwerpen? Op Het Eilandje onder andere, en/of bij Plein Publiek, maar zeer, zéér zeker ook bij A-Tower, de allergrootste pop-up van Vlaanderen aan de Antwerpse Keyserlei, kan niet missen.

A-Tower zeg je? Jazeker. Een 24-verdiepingen tellende toren hartje Antwerpen waar op iedere verdieping van alles te doen is. Pop-up zeg je? Yep, A-Tower is open sinds begin mei en sluit zijn deuren begin oktober 2016 weer. Gloed? Mais oui. Bar Gloed zit op de vierde verdieping van de toren - dat lijkt niet hoog maar de bar heeft toch echt een weergaloos uitzicht en bovendien een dak-/ zonneterras. En die is te gek: je kijkt uit over de Keyserlei met in de niet-zo-verte het Centraal Station, er zijn picknicktafels, een slinger aan lampjes, er is groenvoorziening (net als in het park) en er is genoeg te spelen voor de minimensen (hangstoelen enzo).

Barts-Boekje-Bar Gloed Antwerpen 2

Bar Gloed is open vanaf de ochtend tot in de late avond, van koffie tot bier en meer. Voor zowel lummelen op eerder genoemd terras, een potje ping-pong (hip), eten van biologische streekproducten - met brunch in het weekend -, er zijn regelmatig akoestische optredens én de feestjes van A-Tower zijn nu al legendarisch. Gloed? Nog een keer? Die naam dankt de zaak aan zon die weerkaatst tegen de roestkleurige ramen van het pand en die dus, juist, een warme gloed opleveren. Bar Gloed @ A-Tower