Nederland, Amsterdam25 oktober 2017, door Maartje

Bijna open: Conscious Hotel Westerpark Amsterdam

Nederland, Amsterdam, 25 oktober 2017, door Maartje

Bijna open: Conscious Hotel Westerpark Amsterdam

Herinnert u zich de Conscious Hotel-club nog, de Amsterdamse hotelgroep met as we speak drie hotels in de Hollandse Hoofdstad? Waaronder o.a. The Tire Station waar je ook Sticky Fingers en restaurant MOER vind? Ja? Dan gaan we vervolgens naar het Westerpark waar, aan de kop van het park, een geweldig historisch pand staat, ooit een - duh - de werkplaats en kantoren van de gasfabriek (staat nog op de buitenkant van het pand, kijk maar eens). Industrieel, opgetrokken uit rood baksteen zoals het gros van het Westergasterrein en met ramen uitkijkend over het Westerpark aan de ene kant, en het terrein aan de andere. Combineer die twee en tadaa: daar heb je het vierde Conscious Hotel van Amsterdam!

Ho wacht stop, nog niet. Aan het Conscious Hotel Westerpark wordt nog hard getimmerd. Maar als het zover is, dan hebben we het hier, nog los van de geweldige locatie, over het eerste 100% elektrische hotel van het land dat volledig op Nederlandse windenergie draait. Jawel.

De hotelketen, Conscious Hotels, staat al bekend als een van de meest duurzame hotelgroepen van het land. The Tire Station (ook onze favoriet) is zelfs genomineerd voor ‘Best Hotel Concept’ door Entree Awards 2017. En daar komt dus binnenkort deze hoteltopper.

Barts Boekje - Consious Hotel Westerpark
Het beste nieuws? In de buurt van de Westergasfabriek was nog geen hotel. En al helemaal niet zo'n leuke. Terwijl het er natuurlijk wel barst van de heerlijke horeca (waarvan acte op deze site). En dus hoef je de hood binnenkort helemaal niet meer uit, mocht je voor een staycation te porren zijn (moet je doen!)

Wanneer gaat het Conscious Hotel Westerpark-bal los? De plannen voor de opening staan op de agenda in het tweede kwartaal van 2018. Er wordt gewerkt aan 89 kamers waarbij in alles - maar echt alles - rekening gehouden wordt met duurzaamheid: van de renovatie en het interieur bestaand uit ego-materialen, alles 100% biologisch. De kamers hebben hoge plafonds en over cradle-to-cradle Royal Auping bedden en Senso gietvloeren. Om maar wat te noemen.

Barts Boekje - Consious Hotel Westerpark 1
Een hotel, ja, tof, leuk, te gek, maar het wordt nog leuker wanneer er ook nog wat te beleven is voor niet gasten. Ook dat is het geval: in hetzelfde pand opent in dezelfde periode half 2018 een bar-restaurant waar de hele dag biologische happen en dranken worden geserveerd. In de lobby van het hotel bij Conscious Café gaan biologische producten en eco-artikelen verkocht worden: alles wat je nodig hebt voor een dag in het park. Slim. En leuk. Zin in..

 

Conscious Hotel Westerpark, Haarlemmerweg 10, Amsterdam