Frankrijk, Cannes30 maart 2021, door Anna Sophie Wellink

Bijou Plage: sjieke taferelen aan de kust in Cannes

Frankrijk, Cannes, 30 maart 2021, door Anna Sophie Wellink

Bijou Plage: sjieke taferelen aan de kust in Cannes

Frankrijk, oui oui. Nog meer voor de zomer van 2021 om alle voor de hand liggende redenen: dit heerlijke vakantieland ligt  gewoon om de hoek en je hoeft er, joh, geen vliegtuig voor in (tip: pak een keer de trein, is leuk). En er is ZOveel leuks daar in La douce France... Knappe B&B's, boutique hotels, de leukste markten en many more. Al gaan we dit keer op weg naar Cannes, en wel naar het fabuleuze Bijou Plage.

 

Bijou Plage

Bijou Plage

Op zoek naar een lekkere hangplek in Cannes, aan het strand als het even kan? Dan moet je – ja móet – je bij Bijou Plage zijn. Bij aankomst krijg je gelijk dat viva vakantie gevoel. Geel-wit gestreepte kussens, regisseursstoelen, zwembanden, parasols en meer van dat soort zomerse taferelen waar je kijkt, the good way. Zomer tussen vier muren eigenlijk, weer of geen weer.

Sjiek vertoeven aan de kust is het ook. En niet van dat ongemakkelijke sjiek maar juist knapper dan knap sjiek met een beach vibe, precies wat je wil toch? Glas bubbels, smoel in de zon en stiekem kijken naar al die andere mensen vanachter je te grote zonnebril en verder? Helemaal niets.

Ik riep het hier al: wij (Man, Hond, (Baby) en Ondergetekende) loven de Franse Cote d’Azur. Daar hebben we jaren niet aan toe willen geven… Naar Frankrijk op vakantie, met de auto nota bene, dat doe je toch alleen als het écht niet anders kan? En dan alleen met kinderen of iets anders… Lastigs (oke, zoals een hond dus)? Nee, Frankrijk, dat doen we later wel. Als we groot zijn… Ach, misschien zijn we nu groot, hoewel nog met-zonder kroost, maar we begrijpen alle Francofielen vol-le-dig.

De bistro met de naam Bobo is het hele jaar door geopend maar eerlijk is eerlijk: hier wil je  vooral zitten wanneer de zon schijnt. Dan worden de bijpassende zomerse looks namelijk nóg beter. De gerechten zijn mediterraan en dat gaat dan weer verdomd goed met het picture perfect uitzicht op de Lérins-eilanden en het Esterelmassief.

Na een uitgebreide lunch rol je zo terug het strand op van Bijou Plage, plof je neer op een lekker ligbed met matras om daar vervolgens heel de middag te blijven hangen en dutten. Eind van de middag bestel je nog een cocktail en dan de volgende dag doe je alles op repeat.

Dit is zo’n interieur waarvan je nooit genoeg krijgt. Vrolijk maar toch classy, kun je wel wat meer interieur inspiratie gebruiken? Neem dan eens een kijkje in de categorie Bart Bouwt. Heerlijk, al zeggen we het zelf.

Bijou Plage

Foto’s via @Arrivani