België, Antwerpen3 april 2024, door Lies Polet

Vijf budgetvriendelijke restaurants in Antwerpen

België, Antwerpen, 3 april 2024, door Lies Polet

Vijf budgetvriendelijke restaurants in Antwerpen

De werkweek zit erop en we hebben zin om lekker door een stad te kuieren. Antwerpen is vaste prik. Dus plan je binnenkort een dagje of weekend Antwerpen om te gaan winkelen en eten? Nadat je die pinpas al heel de dag naar boven hebt gehaald in je favoriete kledingzaken (zie artikel ‘winkelen in Antwerpen’) heb je zin om je benen onder tafel te schuiven. Niet te duur en geen poespas, gewoon een goed en fijn restaurant. Komt 'ie: in deze vijf restaurants geniet je budgetvriendelijk van de lekkerste gerechten.

 

Pici

Pici

Ondertussen heeft Pici al twee vestigingen in Antwerpen. Je vindt ze op de Dageraadplaats én op het Muntplein. Afhankelijk van waar jij je shopping-trip eindigt, geniet je in een van deze twee pastarestaurants van de essentie van de Italiaanse keuken: verse pasta. De menukaart is beperkt, dus zet alvast die keuzestress van in de pashokjes opzij. Ontspan en geniet van alleen maar versheid en kwaliteit.

@piciantwerp

Knees to chin

Knees to chin

Nog maar pas gearriveerd in Antwerpen en al meteen een even groot succes als in Gent en Brussel. Als je kiest voor Knees to Chin, kies je voor Vietnamese streetfood. Zussen Agathe en Roxane brengen het beste van Vietnam naar Antwerpen. Welke rice paper rolls speel jij vanavond naar binnen? Vergeet de overheerlijke, typisch Aziatische sauzen niet om je smaakpapillen verder te verwennen!

@kneestochin

 

Standard

Standard

In ‘t Groen Kwartier vind je het pizzaparadijs Standard terug, van dezelfde gezichten als Pici hierboven! Er worden zuurdesempizza’s geserveerd om je vingers bij af te likken. Vanaf elf euro vliegt er al een pizza op jouw bord. Klopt, ik hoor jouw pinpas niet klagen! Dan kan een tiramisu of homemade brownie om af te sluiten er nog wel bij, niet?

@standard.pizza

Frites Atelier

Frites Atelier

Dan arriveer je in België om een Vlaamse specialiteit te eten, maar beland je toch weer bij de perfecte Frites van Nederlandse chef-kok Sergio Herman. Je proeft hier gewoon het werk een man die weet waar hij mee bezig is en dat zonder je portemonnee leeg te halen. De ideale hap na een lange dag in Antwerpen om on the go te eten terwijl je naar het station of de parking terugwandelt.

@fritesatelier

Humm

Humm

Je belandt misschien op de Dageraadplaats omdat je eerst zin had in pasta van Pici. Je beslist om het toch over een andere boeg te gooien wanneer je Humm en hun Midden-Oosterse keuken voorbij wandelt. Hier krijg je vegan gerechten voorgeschoteld met als specialiteit, niet verrassend, hun eigen hummus. Leun achterover in een stijlvol interieur en geniet samen van de gezellige deelgerechten om jullie dag af te sluiten in Antwerpen!

@humm_antwerp

 @liespolet