12 november 2021, door Michel + Renske

Kids to go: 16 x cadeautjes voor in de zak van de Sint (bijna allemaal onder de 10 euro!)

12 november 2021, door Michel + Renske

Kids to go: 16 x cadeautjes voor in de zak van de Sint (bijna allemaal onder de 10 euro!)

Welkom, welkom, lieve Sint. Fijn dat je er weer bent (want nu hebben we een plausibele 'dreig'tool voor onze koters die niet willen eten/slapen/luisteren ("ja zeg, wat zou Sint daar van zeggen?!") Dikke kans dat, ook dit jaar, december er alweer wat anders uit gaat zien... Niet met de hele (extented) familie op een kluitje, geen kerstmarkten overal en geen danssessies in de kroeg. Bummer. Wat wel kan, is de verjaardag van de Sint vieren met je eigen kroost. En daar is helemaal niks mis mee. Sinterklaas... Voor de een een groot feest en voor de ander... Tsja, een nog groter feest. Wat begint met schoenen zetten en uitloopt tot pakjesavond.

 

 

Tattoos

Tattoos

Bij I Love Speelgoed (die bezorgen ook zo lekker razendsnel!) vonden we de lieve plaktattoos van Meri Meri. Extra voordeel: ze komen per twee en als je ze los knipt en apart van elkaar inpakt, heb je twee keer prijs voor de, euh, prijs van een. Sowieso hebben ze op I Love Speelgoed (waarom moeilijk doen als het gemakkelijk kan) een dijk aan easy peasy uitdeel-grabbelton-cadeautjes voor verschillende leeftijden.

De foto hiernaast komt via Jetjes & Jobjes: echt een topsite voor iedereen die wat te vieren heeft met het kleine spul! Iets minder groot aanbod en iets minder razendsnelle levering MAAR alles leuk / altijd prijs.

kleuren maar

kleuren maar

Wij zijn nogal dol op een mooie kleurplaat: zijn ze lang zoet mee, kan zonder problemen mee naar het restaurant, niets zo lief als het puntje van een minitong die geconcentreerd uit een mondje piept tijdens het kleuren en wie zijn uiterste best doet, mag een lijstje om de plaat veerwachten. Voor dat laatste streven, zijn de kleurplaten die verkocht worden bij Archive Store echt een aanrader: de mooiste tekeningen die ook zonder dat ze een kleurpotlood of stift hebben gezien een lijstje verdienen! Hier shop je ze

"

Mogen we het kroost ook iets te snacken na al dat gegrabbel? Of beter nog, stop een busje nutripops van NaturNes Bio erin. Grabbelpret én een gezonde snack. Eerst de pops opsmikkelen en daarna het busje gebruiken voor kleurpotloodjes of krijtjes. Win win.

"

SinterWoezel en Pietje Pip

SinterWoezel en Pietje Pip

Woezen & Pip is en blijft altijd een goed idee! En dit boekje is zo gezellig (en kost maar 5 euro). Een samenvatting: Sinterklaas is in het land, Woezel en Pip mogen hun schoentje zetten! Wat zou het worden? Een step of een raceauto? Pip droomt van een ritje op Sints paard. Midden in de nacht schrikken Woezel en Pip wakker. Er wordt geklopt op het hok! Wie o wie zou dat nou zijn?

En de vooruitziende ouder shopt er ook alvast een Woezel & Pip kerstboekje bij…

Ragdolls

Ragdolls

Nijn, beer, vlekje… Hands up als je ook niet bijzonder creatief was met het bedenken van een naam voor je favoriete knuffel. Wacht maar tot je kleintje een rag doll van het te gekke Dumpies in handen krijgt. De lappenpoppen zijn stuk voor stuk gemaakt van duurzame materialen en daarmee nog liever as can be (en oké: iets meer dan een tientje, maar de moeite echt wel waard!). Eentje om mee te spelen of knap te laten wezen op de plank. Wees wel gewaarschuwd; grote kans dat je kleintje de lappenpop o-ver-al mee naartoe wilt nemen…

Dumpies

Alles van Bisoudelou

Alles van Bisoudelou

In één slag verliefd, toen we het heerlijke Bisoudelou via Carolijn voorbij zagen komen. Dit -werkelijk waar- prachtige kinderlabel verkoopt prachtige en handmade producten voor de kids. Om mee te spelen of om die kinderkamer nóg knapper mee te maken. Zoals hele mooie vlaggenlijnen voor op de muur, zachte kussens en ons favoriet… Tsja, alles eigenlijk.

Bisoudelou

Dille & Kamille (altijd goed, voor groot én klein)

Dille & Kamille (altijd goed, voor groot én klein)

Mocht het economische inzicht toch ontbreken, dan voeden we graag een ander talent. Namelijk het culinaire. En dan mag een kookmuts natuurlijk niet ontbreken. Ideetje: een paar dagen later volgt een deegroller? Via Dille & Kamille

Typisch gevalletje vinden-wij-dit-leuk-of-ook-de-kinderen? Maakt ook niet heel veel uit toch. Handig om alle grabbeltoncadeautjes in op te bergen – een rieten mandje heb je nooit te veel. O, en ze hebben nog veel meer leuks van hout, zoals een telraam bijvoorbeeld. Alles via Dille & Kamille

Verhalen zaklamp - Moulin Roty

Verhalen zaklamp - Moulin Roty

Ooh wat vinden we dit een een leuke voor in de grabbelton. De verhalen zaklamp van Moulin Roty. Hoewel het laatste verhaaltje voor het slapen gaan misschien wel he gezelligste momentje van de dag is, is het inmiddels ook wel een routine geworden (wie kent het boekje immers ondertussen ook niet van links naar recht en van achter naar voren). Doorbreek de routine met dit geniale verhalen zaklampje. Je koopt eenmaal de zaklamp (met drie verhaaltjes erbij!) en daarna eeuwen plezier. Gordijnen dicht, kamer donker maken en de kids hebben een eigen cinema. Zo is ook je avond een feestje (en kunnen papa en mama misschien een glaasje oranjewijn drinken).
€12,90 voor de verhalenzaklamp incl. drie verhalen. Losse verhaaltjes 6,90 (drie verhalen).
En als je dan toch bezig bent met lezen: doe je zelf een lol en neem een abonnement op Boekwijzer!

Houten sushi of andere 'eetwaren' van New Classic Toys + Hengelspelletje (ook van hout)

Houten sushi of andere 'eetwaren' van New Classic Toys + Hengelspelletje (ook van hout)

Oh, wat een setje, zeg. Een te zoete houten set sushi – nigiri, californian roll, een flesje sojasaus met bakjes. Zelfs de wasabi ontbreekt niet. De set zelfs is iets onder de twintig euro, maar als je de sushi apart inpakt, zit je per sushi op een hartstikke lief prijsje. Het kroost grabbelt zo een hele maaltijd bij elkaar.

New Classic Toys via bol.com

Zeedieren hengelen, wie droomt er niet van? En dan ook nog eens zo simpel als wat. Gewoon huppakee, alle zeedieren van de ene kant naar de andere kant hengelen. Krijgt je kind ook nog wat lessen in motoriek. We kunnen niet anders zeggen: Hema, echt Hema.

O en nu we het toch over hout hebben: Picture or it didn’t happen, zeggen we graag. En dus ook leuk voor de kleintjes. En helemaal hipster proof.  PlanToys via Klein en Stoer

Auto's van Kinsmart + Beestjes van Holztiger

Auto's van Kinsmart + Beestjes van Holztiger

Jeeps, cabrio’s, oude kevers… De vierwielers van Kinsmart bestaan natuurlijk al een tijdje, maar ze zijn helemaal herontdekt door onze favo winkel Big&Belg. Zo koop je hier de hippie bus of de roze oldtimer. En tussen jou en ons, wij worden er stiekem ook blij van.

Kinsmart via Big&Belg.

Speelgoed met een vleugje nostalgie, want: hout. De houten beestjes van Holztiger maken een prima grabbeltonpresentje. Zo varieert de range van prijsjes van € 4,95 voor een kippetje tot € 15 voor een wat groter paard. Voor de kleine en de grote grabbelton dus.

Holztiger via Villa Hoera.

 

MoontasticStudio

MoontasticStudio

Oh wat is dit geniaal. Hartstikke niet onder de tien euro (natuurlijk), en waarschijnlijk te groot voor in de grabbelton, maar we konden hem niet laten. Enne: je kunt je natuurlijk ook laten inspireren en dit kleed zelf namaken (perfect om de grabbelton op te zetten). Afijn, we willen hem waarschijnlijk nog liever dat die koters van ons: it’s all about het geweldige tafelkleed. Een tafelkleed voor kids? Is dat een ding? Jazeker dat het een ding is. Het tafelkleed van MoontasticStudio is er immers eentje die, al over de tafel, ineens een speelhuis vormt. Inclusief ‘deur’ en ‘ramen’. Huttenbouwen was nog nooit zo makkelijk, binnen en buiten. Geniaal, zeiden we dat al? Hebben we nodig en dat allemaal omdat Carolijn hem tipte… Dus geven we datzelfde stukje enthousiasme graag door. Graag gedaan.

MoontasticStudio