Spanje, Kaapstad1 april 2017, door Maartje

Casa Mathilda Barcelona

Spanje, Kaapstad, 1 april 2017, door Maartje

Casa Mathilda Barcelona

We hebben hier bij Bart HQ weer een herliefde voor Barcelona na een tweetal bezoekjes, en raken lastig uitgetikt over de Spaanse stad. En wat zou het ook, zolang er te tippen valt, tikken we lustig door. Zo ook over de relatief onbekende Spaanse logeerstek Casa Mathilda. Zonde, want het knappe huis van Mathilda verdient een zonnetje.

Barts-Boekje- casa mathilda barca

Liever een hotel? Check dan even ons lijstje met dé 6 hotels van de stad: 6 x slapen Barcelona

De briljante, kleine B&B (hoewel... Casa Mathilda is eerder een klein en clique boutique hotel) staat op ongeveer 20 minuten wandelen vanaf het historische centrum van Barcelona. Klink lang, is een avondenaanelkaarrijgend feest.

Eigenaresse Assumpta Baldó opende haar hotel met 14 kamers op de eerste verdieping van een voor de Catalanen zo typerend gebouw uit de jaren twintig. Het interieur is eigentijds met veel groen, wit en lichtgrijs, precies goed, en de kamers zijn eveneens precies goed: niet groot maar ruim genoeg en comfortabel. Hoogtepunt is de zonnige lounge waar het ontbijt geserveerd wordt en dat grenst aan het terras. Maar... Even terug. Assumpta Baldó zei je? En wie is Mathilda dan? Haar moeder. Casa Mathilda