19 juli 2019, door Maartje

Nieuw in (hartje) Amsterdam: de tropische verrassingen van cut throat Amsterdam

19 juli 2019, door Maartje

Nieuw in (hartje) Amsterdam: de tropische verrassingen van cut throat Amsterdam

Als we Cut Throat horen, dan moeten we onverhoopt altijd denken aan Deep Throat (inderdaad, die cult (sex) klassieker). Dat zal heus aan ons liggen hoor, want met een sexfilm uit 1972 heeft het Amsterdamse Cut Throat, supercentraal en toch verstopt pal naast (achter) de Beurs van Berlage, helemaal niks maken. Al vinden we de getatoeëerde gasten in de bediening wel weer errug sexy. Afijn, we dwalen af. Cut Throat is het onderwerp, en Cut Throat Amsterdam, voorheen bekend als burgerbar (naast de barbershop die de zaak is) goes Jamaica!

Cut Throat Amsterdam

Cut Throat Amsterdam

Barber? Burgerbar? Beurs van Berlage? Jamaica? Oke oke, even naar het begin: de Amsterdamse jongens van Cut Throat begonnen hun zaak als de Betere Barber in het hart van Amsterdam. Toen nog in een klein zaakje (op de Wallen geloof ik), maar later vonden ze een unieke plek verstop pal achter de Beurs van Berlage (naast de Bijenkorf – centraler wordt het niet). De lichte, gewelfde zijbeuken van het pand leenden zich perfect voor de barber- en kapperspraktijken van de mannen. Maar… In het midden zat ook nog een geweldige bar. Daar moesten ze wat mee. Bij snorren en baarden horen (soort van) burger, en dus werd het een burgerbar. Nu heb je er daar wel meer van in het Amsterdamse (joh), en dus besloten de heren het onlangs over een andere, tropische boeg te gooien: ze teamden met Ed. Ed, de man met de beste Jamaicaanse streetfood. Ha! En laten wij daar nou eens helemaal hartstikke voor de porren zijn.

Wat die Jamaicaanse street food van ‘onze’ Ed, is precies die borrelbodem die je wil zo vlak voor het weekend (hoewel de happen het op maandag en dinsdag ook prima doen, dat terzijde).

The real deal? Op naar Jamaica! We gingen je voor en zochten het leukste van het eiland op: Barts Best of Jamaica

De menukaart van Ed’s Caribbean Street Food, zoals de inhouse food specialist van Cut Throat voluit heet, is beperkt. Goed nieuws. Er zijn empanada’s als rund, kip of als vegan variant te krijgen, bacalhau kroketten met mango salsa (onze lievelings), cassave friet en Fried Plantains (een soort gefrituurde banaan want: you go Jamaican or you don’t). En dan zijn we pas bij de snacks (wat overigens ons favo-deel van iedere menukaart is). Salades zijn er ook (mwah – ze zijn vast niet slecht maar daar kwamen we niet voor) maar je mag niet naar huis voordat de jerk chicken, de ultieme Jamaicaanse dish, op tafel is geweest: ver-ruk-ke-lijk. Maar ook de traditionele peperpot en de pastalon (een soort lasagne) mogen er zijn: stukken minder vet wel dan op het Caribische eiland zelf, en dat is een pre. Dorst? Als het kon, hingen we onszelf dagenlang aan een Melonade, een lichte cocktail met ginger ale: té lekker. Jah man! See you soon, Ed and the Cut Throat mannen!