21 augustus 2019, door Michel + Renske

De allerleukste (nieuwe) kindermerken uit Zuid-Europa

21 augustus 2019, door Michel + Renske

De allerleukste (nieuwe) kindermerken uit Zuid-Europa

Jaja, heus heus, we denken met zijn allen en masse aan Zuid-Europa (Spanje, Italie, Portugal...) als het onze vakanties betreft. Jij ook, geef maar toe. Maar weet je dat de allerleukste kindermerken ook uit die landen komen? Is zo. Nee, dan hebben we het niet over niveau Zara (al zijn er daar soms ook heus niet vies van - buy less, choose well) maar over cool & cute, (meestal) duurzaam en uniek. Enne, echt niet alleen voor zomers leuks hoor! De Zuid-Europeanen verwennen ons met moois voor ieder jaargetij.

The Campamento (NIEUW!)

The Campamento (NIEUW!)

Shit wat leuheuk… Riep ik, Maartje, hardop toen Renske, het brein achter dit lijstje te leuke tips, met dit nieuwe merk aan kwam zetten. Kak. Die overalls. Die jasjes. Die shirt. Alles hebben… Thank you very much.

De (hele leuke!) vrouw achter het nieuwe kids label The Campamento weet potverdorie precies wat ze doet. En ze doet het vervolgens oh zo goed. Alle kleurige kleding die iets volwassens uitstralen, maar niet té, zijn gemaakt van mooie, warme stoffen. Bijna elke hippe winkel heeft dit merk opgenomen, thank god, en daarmee kan de herfst dus maar beter beginnen. In de nieuwe collectie onder andere lekkere, schattige tuinbroeken, warme teddy truien en fijne coltruien. Fan! thecampamento.com
Over winkels gesproken: pak meteen deel van de lijst met de leukste kidsstores in Nederland er bij! Hier lees je ‘m.

Play up

Play up

Het (eveneens redelijk jonge) label Play Up is eco en sustainable (een fijne bijkomstigheid); dat doen ze dus sowieso al goed. Daarnaast zijn de stoffen zo zacht en zo fijn dat het, behalve een leuk gezicht voor moeders en vaders ook nog eens heerlijk zit. Plus: van de website van Play Up word je direct vrolijk! Doen ze hun naam mooi eer aan.
Alle items van Play Up gaan als warme broodjes, zoals de baggy high jeans (it’s a thing) voor kids die nu al, een krappe twee weken nadat de nieuwe collecties verschenen, al bijna nergens meer te krijgen is. Afijn, Play Up dus, voor heerlijke basic items voor iedere kindergarderobe. En het wordt nog beter: wat voor kleintjes kan, kan ook voor groot! Play Up heeft namelijk ook een collectie voor papa en mama’s, met dezelfde relaxte uber-zachte looks. playupstore.com

Tiny Cottons

Tiny Cottons

We houden hier van van het Spaanse Tiny Cottons en van werkelijk alles dat het label voortbrengt. Van de Lucky Elephant Sokken tot de (inmiddels welbekende?) bananentrui. Alles van Tiny Cottons is altijd even mooi en vooral ook geestig. De gebreide bloomers voor babies zijn een must-have, mocht je je baby er nog schattiger wil laten uit zien dan hij of zij al doet. Leggings voor de boys zijn al even fijn… Om over de toffe truien nog maar te zwijgen. En voor iedereen die zich suf zoekt naar sokken die wél blijven zitten: Tiny Cottons! It’s the one and only, trust us.

Nu we het er toch over hebben: hét lijstje met onze lievelingsmerken voor de mini: Onze ultieme shoplijst voor kids

The New Society Kids

The New Society Kids

Voor iedereen die van eenvoud, de prachtigste stoffen en een mellow dreamy look & feel houdt: THE NEW SOCIETY. Wij kunnen het hier – nogal – waarderen. Al die natuurlijke tinten die ton sur ton voor de mooiste plaatjes zorgen… Zucht. Het is wachten tot ze dit ook voor grotere mensen gaan maken, want ook dan staan we vooraan. Voor de winter/ herfst heerlijke dikke wollen fluffy oversized jassen, courduroy broeken en dikke knusse truien. Nogmaals: zucht. thenewsocietykids.com

Bobo Choses

Bobo Choses

Ja duh. Een no brainer. Bobo Choses is kleurrijk en te gek en hoewel het merk meer dan volop heerlijks heeft voor kleine meisjes, is het hét merk voor moeders en vaders die ook hun zoontjes in kleur en non-saaiheid willen steken. Bobo (wij mogen Bobo zeggen) doet namelijk (in principe) niet aan gender dressing. Oke, de jurkjes met wit kant (en zelfs die zijn stoer!) zijn misschien niet perse een goed idee voor een jongetje (al kan dat natuurlijk best!)., maar verder kan heus alles. Ach, we kunnen er een A4 over vol tikken. Bobo doet gewoon alles goed, van A tot Z.