Griekenland, Athene8 juni 2013, door Maartje

De Favorietenlijst van: Barbera Bosma

Griekenland, Athene, 8 juni 2013, door Maartje

De Favorietenlijst van: Barbera Bosma

Barbera Bosma is ELLE's adjunct chef, woont in Utrecht en doet het het liefst met het dak open, vol gas en met een club vrienden een rondtour. Of met diezelfde mensen in een klein, strikt geheim dorpje op Kreta, dat kan ook. Reizen dus. Waarvan acte. 

Lievelingsplek… 

...voor een avond met vrienden? 

Bij mijn lievelingsmensen (you know who you are)thuis in hun grote tuin.

...voor de lunch?

Lunchen doe ik meestal om en nabij de redactie in Amsterdam. Net ontdekt: Greenwoods aan de Keizersgracht. Terras in de zon en aan de gracht, prima prijzen, vlierbessensiroop en healthy sandwiches. De tuin van Lion Noir is ook perfect, beetje een oase in de drukke stad.

...om mensen te kijken? 

Café de Zaak in Utrecht heeft een kijktechnisch gezien behoorlijk strategisch gelegen terras.

...in het buitenland?

Een klein dorpje aan de zuidkust van Kreta. Eén straat, een handvol krakkemikkige barretjes, de mooiste zonondergangen ooit, scratchyrock-’n-roll uit de door zout aangetaste geluidinstallaties, lieve, gastvrije mensen die gevaarlijk gul schenken, verlaten piratenbaaitjes om de nacht door te brengen en de beste sterrenhemel ter wereld. De naam? I’d tell you, but then I’d have to kill you.

Het beste terras? 

Het terras van CaféLedig Erf in Utrecht. Groot, gezellig, en het perfecte begin van a beautiful night. O, en het nieuwe Klein Berlijn is ook een erg goeie ontdekking. Goedkoop drinken, veel plek, veel zon, puike muziek en leuke mensen.

Beste fastfood?

Frituur en ik zijn geen vrienden, ik snack liever met noten, gedroogd fruit, turks brood met hummus, dat soort dingen. Ja ja, heel verantwoord allemaal, maar wel graag met een koud biertje of twee erbij hoor.

Ultieme traveltip? 

Mijn laatste roadtrip met twee vriendinnen van San Diego naar San Francisco, via Highway 1, kan ik iedereen aanraden. Helemaal als je er zoals wij een fotogeniek avontuur met bijpassende soundtrack van maakt. Kwestie van goed voorbereiden en vervolgens alles loslaten en go with the flow. Stoppen als je wilt stoppen, op de bonnefooi in motels, stukjes omrijden, blijven hangen bij nieuwe onderweg gemaakte vrienden enz.

Op je (on-tour) playlist?

Jarenzeventigrock doet het op de een of andere manier altijd goed bij mij. Velvet Underground, Bob Dylan, Thin Lizzy, The Police, The Doors, Cream, Bruce Springsteen.

Verder James Vincent McMorrow, Angus & Julia Stone, Bon Iver, Gorillaz en Daft Punk.

Op je bucket-list? 

Ik zou weleens de ruimte in willen. Liefst lopen op de maan. En anders heel graag een keer Australië en Nieuw-Zeeland. En mijn reis-ABC nou eens verder afmaken. Ooit het plan opgevat om een paar keer per jaar een stad aan te doen waarmee ik weer een letter kan afvinken: Antwerpen, Athene, Berlijn, Barcelona, Cordobá enz.

Guilty pleasure? 

Wham! En autodrop