26 juni 2019, door Maartje

De fijnste uitvalsbasis op Curaçao: Jan Kok Lodges Curaçao

26 juni 2019, door Maartje

De fijnste uitvalsbasis op Curaçao: Jan Kok Lodges Curaçao

Moeten we een van de eilanden tot een favoriet bestempelen, dan is het Curacao. Het grootste eiland van het gebied en met de bruisende hoofdstad die Willemstad is een eigentijds oord. Het kiezen van een logeeradres is geen hoofdbreker: zonder twijfel op naar Jan Kok Lodges Curaçao, een ontspannend toevluchtsoord in het midden van het vakantie-eiland.

Jan Kok Lodges Curaçao

Jan Kok Lodges Curaçao

Willen we een hotel, resort, Airbnb, of welk logeeradres dan ook boeken, dan willen we eerst weten waar we zo’n plekkie dan vinden kunnen. Want: locatie-locatie-locatie. U begrijpt. Dat zit in het geval van Jan Kok Lodges Curaçao helemaal snor, al moet je echt wel even zoeken, onderdeel van de charme van Jan Kok Lodges. Het kleine vakantieparadijs bivakkeert namelijk zo ongeveer in het midden van het eiland. Fijn centraal maar onvindbaar voor wie niet weet waar-ie het moet zoeken. Sterker nog: Google Maps loodst je net de verkeerde kant op (liever gebruik je maps.me op Curaçao. Dat werkt als een dolle, wel even vooraf het adres invoeren, als je wifi hebt – tot zover de huishoudelijke mededelingen).

Jan Kok Lodges, je zult het zien, fungeert als een groene (zo groen!) oase op het hier en daar droge (want zon all year long) eiland. Poort door, auto uit, poort dicht en je weet: dit wordt een relaxte vakantie.

Logeren doe je er in een van de studio’s of huisjes op het terrein. Er zijn er in totaal 9, van ruime studio’s voor twee tot hele gezins-casita’s. Het leukste van het hele spul is dat alle huisjes eigenhandig werden verbouwd door de Nederlandse eigenaren van Jan Kok Lodges, de sympathieke Frederieke en Jeroen. Het is inmiddels alweer acht jaar geleden (net na de geboorte van hun jongste dochter omdat “je tijdens je zwangerschap geen ingrijpende beslissingen moet nemen”) dat het gezin naar Curaçao vertrok. Waarom? Omdat het kon. En ze altijd al eens iets in het buitenland wilden doen. En meer reden heb je ook niet nodig. De twee stuitten op deze verlaten plek en zagen meteen wat het kon worden. De studio’s en huisjes kregen een upgrade van door Jeroen – erg slim – gemaakte keukens en badkamers. Deurtjes van ruig hout, zwarte handgrepen en ruimte besparende schuifdeuren. Verder is er precies alles wat je nodig hebt: een volledig uitgeruste keuken, een kleine maar fijne badkamer en een heerlijke veranda. Kids mee? Kinderstoeltjes en bedjes hebben Jeroen en Frederieke ook paraat. Ontbijt is er overigens niet, goed om even rekening mee te houden. Dat mag je lekker zelf klaarmaken, maar Frederiekehelpt je graag met shoptips in de buurt.

"

Het leukste van het hele spul is dat alle huisjes eigenhandig werden verbouwd door de Nederlandse eigenaren van Jan Kok Lodges, de sympathieke Frederieke en Jeroen. Het is inmiddels alweer acht jaar geleden (net na de geboorte van hun jongste dochter omdat “je tijdens je zwangerschap geen ingrijpende beslissingen moet nemen”) dat het gezin naar Curaçao vertrok.

"

Omdat alles ‘kamers’ privéverblijven zijn, is het alsof je je intrek neemt in een klein dorp: ‘s ochtends groet je je buren die op hun eigen veranda zitten te ontbijten, op weg naar je ochtendplons in het paradijslijke zwembad. Die wordt omrand door lekkere ligbedden. Onderweg passeer je ook nog de buitenbar en bibliotheek vol met boeken, onder andere exemplaren die gasten hebben laten liggen (heerlijk, lees je ook weer eens wat anders). De bar is geen gevulde maar is wel perfect wanneer je zelf wat meeneemt en een avond voor de deur wil doorbrengen.

 

Wel de deur uit, wat je natuurlijk moet doen – er valt een eiland te verkennen, wandel dan eerst even langs Frederieke en Jeroen die het eiland niet alleen op hun duimpje kennen, maar ook nog eens smaak hebben. Ze tipten ons in elk geval tal van leuke zaakjes (daarover snel weer), en haalden hun neus op voor de zo-zo plekken (wat ook fijn is, kaf van het koren enzo).

Om de hoek van Jan Kok Lodges wonen trouwens flamingo’s, kun je niet missen! En omdat het oord zo centraal is, is niets ooit ver weg. Al mag je vooral noteren dat Karakter, een meer dan leuk en lekker restaurant aan het water, op een steenworp afstand te vinden is. Grote kans dat je hier meer dan eens gaat aanschuiven.

Boeken kan hier: Jan Kok Lodges Curacao