11 maart 2020, door Imara Milatz

De keuken van Brooks kreeg een opknapper

11 maart 2020, door Imara Milatz

De keuken van Brooks kreeg een opknapper

Niet meer zo nieuw in Amsterdam, restaurant Brooks, midden op de Beethovenstraat (seriously best een leuke straat en minder bekakt dan veel mensen denken) in Amsterdam Zuid. Toch is er daar, in het restaurant aan de zuidelijke kant van de stad, het een en ander gaande achter de schermen. Heeft het iets met het interieur te maken? Iets met een nieuw concept? Iets met een volledig vernieuwd team in de keuken? Wij weten het en staan op het punt uit te leggen wat er happening is bij Brooks. Brooks komt met een geheel nieuw concept genaamd Social Dining. De manier van eten legt de naam al uit, gezellig met zijn alle tafelen. We vinden het een (originele) naam voor het welbekende Shared Dining.

Brooks

Brooks

Geen nieuw interieur dus in het pand met de Led verlichte “BROOKS” op de gevel geplakt. Was ook niet nodig, aan het uiterlijk van het restaurant (eveneens ook een hotel onder diezelfde naam) ontbrak en ontbreekt niet veel. Gezellig blauw kleurtje op de muur en een ruimtelijke serre aan het pand. We hoeven niets meer daar aan die Beethovenstraat.

Wat ze wel doen, is komen met een geheel vernieuwde menukaart. Vanaf heden draait Brooks in een keuken geïnspireerd op seizoens producten, inclusief nieuw team. Tuur hier vooral de kaart af om goede combinaties te maken tussen allerlei Spaanse happen om ze vervolgens gezamenlijk op te peuzelen. Het is af en toe niet heel makkelijk om complimenterende gerechten bij elkaar op de kaart te vinden maar daarom niet minder smaakvol. De heerlijke asperge salade met een gepocheerd eitje is een aanrader en ook (vooral) de lamsbout was heerlijk. Vul dit aan met de typische Spaanse hapjes als patatas bravas en je side dish een portie pimiento de padrons en je hebt een lekkere avond. Dit alles tot een €15 per gerecht. We raden aan, lekker een hapje eten bij brasserie Brooks van hun vernieuwde kaart.

Dat Brooks lekker bezig is, is duidelijk. Extra leuk om te vermelden is dat Brooks er zoveel mogelijk aan doet om voedselverspilling tegen te gaan. Dat betekend dat de producten waarmee ze bij Brooks werken in zijn geheel gebruikt worden en er zo min mogelijk in de prullenbak beland. Wij zijn voor.

Brooks