7 maart 2020, door Maartje

Nieuw Thai on the Block: Thai Thai Poppetje in de Baarsjes (Amsterdam West)

7 maart 2020, door Maartje

Nieuw Thai on the Block: Thai Thai Poppetje in de Baarsjes (Amsterdam West)

Met het gevaar dat iemand die dit artikel over een jaar leest (het schrijven begin maart 2020), geen idee heeft waar we het over hebben: wie het Corona-virus te slim af wil zijn, blijft lekker thuis. En gaat vooral niet naar Azië. Ben je mal: het beste van dat werelddeel vind je gewoon in eigen land. Nouja, een deel ervan dan: het eten. In dit geval draaien we onze neuzen naar Thailand in de Baarsjes. Hier opende namelijk onlangs restaurant Thai Thai Poppetje waar we, alleen  al om die sympathieke naam, aan wilden schuiven. Goede keuze, bleek al snel. Vergeet Thailand, op naar Thai Thai Poppetje in de Baarsjes!

Thai Thai Poppetje Amsterdam

Thai Thai Poppetje Amsterdam

Thai Thai Poppetje, nieuw in een onopvallende woonwijk in de Amsterdamse Baarsjes, aan de Van Speijkstraat (in een zijstraat van de Jan Evertsenstraat) en vlakbij altijd-goed-gezellig-buurtcafé Radijs, is een aanrader, en niet alleen voor iedereen die ‘gewoon’ van  Thais houdt. Nope, Thai Thai Poppetje is ook zeker een aanrader voor wie graag goed en gezond wil eten, en het liefst zonder vlees.

Ons nieuwe favoriete Thai Thai Poppetje kwam tot leven met dank aan crowd funding en het is maar goed ook dat de ‘not so ordinary Thai bar‘ de sponsoraanvraag overleefde: in de  keuken staat de moeder van een van de uitbaters (een van hen werkte iets verderop bij Bar Spek, ook nog altijd een aanrader), een geboren en getogen Thaise. De halve winst.

Uit haar keuken komen zaken als gefrituurde pangafilet met sesamzaadjes, citroensap en laos met zelfgemaakte zoete chilisaus, eenvoudige noodle bowls (perfect voor wie met de  kids is), ‘Hor mok pla’; kabeljauw met rode curry, kokosmeld en kruiden (simpel en  precies goed), papayasalade met gedroogd garnalenpoeder (nom!) en ‘Ma Hor Khao Tang Thod’ voor bij de borrel, een soort kleine rijsttaartjes met komkommer – je wil het.

De looks zijn warm en kleurrijk, precies zoals de bediening is. Fan, dat zijn we. Tot snel Thai Thai Poppetje!