België, Brussel5 juni 2020, door Maartje

5 x de leukste hotels van Brussel

België, Brussel, 5 juni 2020, door Maartje

5 x de leukste hotels van Brussel

Onze zuiderburen, onze poort naar Frankrijk - een van onze favoriete vakantielanden uiteraard, en van velen met ons - was maanden lang 'op slot'. Zelfs familie mochten we niet opzoeken. Dat is sinds het weekend van 30 mei weer teruggedraaid, en binnenkort mag, als de curve plat blijft, iedereen het land weer in (en door). Pitstop of minibreak in de hoofdstad van Belgie? Snappen we! Dit zijn onze favoriete hotels in Brussel. 

Pillows Brussel

Pillows Brussel

We hebben een voorliefde voor de Pillow hotels die je op steeds meer locaties tegen  het bevallig hotellijf loopt. In Brussel zelfs twee keer! Het eerste Pillows Hotel van Brussel is het Pillows City Hotel Brussels Centre, (alle Pillows Hotels zijn steevast een mond vol), en nummer twee vind je aan de rand van de stad onder de noemer Pillows Grand Boutique Hotel Place Rouppe. Beide met het inmiddels bekende (bij ons dan) serene Pillows sausje waar een mens stante pede relaxed van wordt. Het ontbijt is perfectie en sla ook de kleine hapjes aan het eind van de dag niet over. Inmiddels heeft het hotel ook een vestiging in Zwolle en in Deventer, in Brussel en in gent, allemaal uit hetzelfde chique maar toegankelijke hout gesneden.

Pillows Brussel

hotel le Berger

hotel le Berger

Het Le Berger Hotel net buiten het stadshart van Brussel was ooit een klein rendez-vous hotel waar koppels zich in het geniep terugtrokken voor een paar uur plezier – er was zelfs rekening gehouden met twee kleine liften zodat gasten elkaar niet tegen het lijf zouden lopen. Inmiddels is het stijlvol gerenoveerd tot een art-deco hotel met 51 knusse en luxe kamers.

Le Berger Hotel

JARDIN SECRET...

JARDIN SECRET...

Bejubelden we hiervoor in nog over hotel le Berger, gaan we ook met liefde en plezier een deurtje verder waar de eigenaren van le Berger in september 2017 het incognito hotel Jardin Secret… openden. Aangekomen op wat toch echt het juiste adres zou moeten zijn, denk je misschien dat je voor een plantenzaak staat. Maar nee: die groene winkel is eigenlijk een geheime passage naar een geheime tuin die je naar het restaurant van hotel le Berger leidt. Vanaf dat punt word je naar nog een tuin geloodst met dáárachter een (inmiddels semi-) geheim hotel. Et voilà: Jardin Secret – what’s in a name, nietwaar? Niet bang zijn dat je verdwaalt: de hele route is aangegeven met metalen strips op de grond. handig, niet te missen (lees: idot proof) en vooral heel leuk. het hotel zelf is zowel eenvoudig (waardoor een en ander heerlijk betaalbaar blijft) als zo’n logeeradres dat alle 2019-hits aanstipt: planten, de juiste tinten op de muur en in de meubels, beetje vintage, wat design, alles schoon en fris, een heerlijk bed. Alle kamers kijken uit op de centrale binnentuin en ontbijten doe je bij le Berger, wat uitgebreid en leuk blijft.

Jardin Secret

Geen Brussel maar net buiten de Belgische hoofdstad vind  je een  heuse upscale weekend escape: Chateau de la Poste. Lees maar. 

leon°16

leon°16

‘De droomwereld van leon°16 inspireert en herbergt dappere krijgers, virtuoze solisten en koene minnaars die de stad willen verkennen, er vertoeven en op adem komen om weer energiek ten strijde te trekken’, zo valt te lezen op de website van B&B leon°16. Dat behoeft wat uitleg. Het zit zo: de eigenaren van leon°16, Karel en Annelies, lieten zich inspireren door leon de Witte de Haelen, een Belgische legerofficier en generaal tij- dens de eerste Wereldoorlog, en bouwden rondom de man een eigen fantasiewereld. leon °16 staat aan De Witte de Haelenstraat, op nummer 16, vandaar die naam. Dat is niet het enige opvallende: leon°16 zit in een gebouw met mintgroene tegels op de gevel, van- daar de soortgelijke illustraties op de website. ook hier is over nagedacht: eerder genoemde leon was de zoon van louis De Witte, vandaar het vele wit in huis, en elisa du Jardin, de reden voor al het groen. Aha.

Karel en Annelies wonen op de bovenste verdieping van het pand. op de begane grond en op de eerste verdieping creëerden ze twee plaatjes van tuinsuites; ruime slaap- kamers waarvan de inrichting het midden houdt tussen een chique plantenkas – chic zoals modewinkels: hoe minder kleding aan de rekken, hoe duurder het spul – en een Zweedse boerenschuur. Prachtig. op de eerste verdieping vind je ook een gemeenschappelijke ruimte met een geweldige designtafel, een fantastische keuken en wederom een verzameling planten. Karel en Annelies hebben smaak, mocht dat nog niet duide- lijk zijn. Vanaf leon°16 is het maar een klein stukje lopen naar de winkelstraat Rue de Flandre. Mocht je binnen willen blijven, een begrijpelijke keuze, dan is het netflix & chill op groot scherm.