19 september 2019, door Maartje

De leukste kookboeken voor eten met kinderen

19 september 2019, door Maartje

De leukste kookboeken voor eten met kinderen

Maar natuurlijk dachten we 'vroeger', voordat we kinderen kregen, dat wij het allemaal hartstikke goed zouden gaan doen. Gezond eten, zo snel mogelijk met de pot mee, zo min mogelijk vlees, goede vetten en vooral heel veel groenten en fruit. Niet dat we nou volledig gefaald hebben... Maar zoethoudertjes zoals de kleine abrikoosjes van De Kleine Keuken en de Ella's Kitchen knijpzakjes zitten heus standaard in onze tassen. Kookboeken met lekkers voor onszelf en de kleintjes hebben we ook, maar er gaan er maar een paar ook daadwerkelijk open. Want easy does it. Onze favorieten: De leukste kookboeken voor eten met kinderen

Eten met Nijntje

Eten met Nijntje

Briljant, dat vinden het we het boek dat Samuel Levie (die van de Brandt & Levie worsten) maakten samen met (de mensen van) Nijntje. Precies goed, eenvoudig, lekker en leuk. En leerzaam, dat ook nog eens.

Het hele verslag lees je hier: Eten met Nijntje

Om op te Eten - Moekes Maaltijd

Om op te Eten - Moekes Maaltijd

Ook groot fan zijn we van dit kleine, sympathieke boekwerk van Moekes Maaltijd. Om op te eten heet het. Anders dan de meeste kookboeken voor kinderen die beweren dat ze doodeenvoudige recepten brengen die iedereen klaar kan maken, voegt dit boek dus echt daad bij woord. Geen ingewikkelde ingredienten waar we of nooit van hebben gehoord, of stad en land voor af moet reizen (seriously?!) maar eenvoudige, voedzame, snelle en – belangrijk – gezonde maaltijden die nog lekker zijn ook. Onze apen smullen nu al van de pasta-variaties uit het boek, en de rest gaan we snel uitproberen! O, en het boek is speciaal gericht op baby’s, peuters en kleuters die al soms deels met de pot mee-eten. Check sowieso even de site van Moekes Maaltijd: ook daar een aantal opstekers

Koken met Shane

Koken met Shane

Oke, eerlijk is eerlijk, we zijn vooral als een BLOK gevallen voor de filmpjes van de kleine Shane die over de markt loopt op zoek naar zijn favoriete ingredienten. Ook wij hadden een vooroordeel… Jaja, knap mannetje, bekende ouders… Het zal allemaal wel. En ja, we denken nog steeds dat Shane een stapje voor heeft op de meeste kids met dank aan zijn bekende naam, maar zijn liefde voor lekker eten is oprecht. Dat kun je niet faken. En dus zijn we een beetje verliefd op Shane, en zijn recepten. Bovendien is Shane rete-cool, een voorbeeld voor veel kleine jongetjes. De foto’s in het boek zijn helder en duidelijk, net als de instructies bij de recepten. Een enkel recept is ingewikkeld maar het gros is super makkelijk en voor elk kind vanaf een jaar of 8 goed uit te voeren.

Culibaby

Culibaby

een pakwerk vol recepten voor de kleinsten mensen van de grootste chefs. Om je kindje goede smaak, letterlijk, met de paplepel mee te geven.

En dat niet alleen: in het boek ook tal van handige tips wat betreft voeding vóór, tijdens en na de zwangerschap. Voor jezelf dus. Fijn.

Lees meer: Culibaby