Frankrijk7 september 2020, door Anna Sophie Wellink

Een nieuwe Franse summercruch: Madame Les Vans 35 (Frankrijk)

Frankrijk, 7 september 2020, door Anna Sophie Wellink

Een nieuwe Franse summercruch: Madame Les Vans 35 (Frankrijk)

Ja hoor, daar zijn we weer met nog een Franse topper! Nu we allemaal en masse in onze eigen veilige bolide Europa verkennen, spotten we tal van niet te missen vakantieparel in Viva La France. Kijk maar eens. We zijn zelf... Tsja... Hoe zullen we het zeggen? Nouja, gewoon nogal hoteldebotel geworden op het Franse land. Heus het is geen summercrush hoor, dat Frankrijk! Ben je mal. Zeker niet als het onderwerp van gesprek Madame Les Vans (eerder bekend als Le 35 Mai) is: daar komen we terug (en rijden we een blokje voor om).

Madame les Vans

Madame les Vans

Stijlvol, elegant, charmant en toch ook onderscheidend van de rest in het pittoreske dorp Le Vans (een dot van een dorp! Je wil het), in de Franse Provence. Dan hebben we het over Madame les Vans . Een 19e eeuws huis waar eigenaren Muriel en Eric zelf op de eerste verdieping wonen en dat snappen we best. Gelukkig voor ons is het huis groot genoeg voor ons allemaal – more or less dan: er zijn vijf verschillende kamers op de tweede verdieping van hun huis in het hart van Les Vans. Die vijf kamers samen een meer dan hele fijne B&B tijdens een verblijf in Frankrijk én een goede tip voor wie naar de Cote d’Azur reist: perfect te combineren als je het ons vraagt.

(check hier onze favoriete adressen aan de Cote d’Azur en pak deze er ook meteen bij: de knapste adressen in de Provence)

Les Chambres

Les Chambres

Alle kamers hebben een rete-knap uitzicht: of op het voormalige klooster of je kijkt vanuit je kamer helemaal weg over de schattige daken in het dorpje. Altijd prijs. De kamers zijn een goeie mix tussen authenticiteit en modern. Fijn. Meubels uit de jaren 50-60 zoals een canvas vlinderstoel, rieten fauteuils, Marokkaanse tapijten, boeketten met verse bloemen, originele cementtegels, linnen beddengoed (love it) en meer van dat soort moois. Een twee persoons kamer boek je al vanaf 140 euro per nacht.

Plons en dobber

Plons en dobber

Hoogtepunt van het verblijf? De tuin natuurlijk. Die is namelijk simpelweg schitterend. Groen en kleurrijk vol met bloemen, een keur aan planten overal zitjes, een zwembad natuurlijk en meer van precies die dingen die een vakantie-adres tot een plaatje maken. Het 15 meter lange zwembad tussen de vijgenbomen en olijfplanten is prachtig. Leuke zitjes, terugtrekplekken, fijne ligbedden met dikke kussens (yes, yes, yes), rieten manden, kleurrijke kussens, Ibiza-eske lampen en Frans-achtige muren met van die authentieke stenen maken het hele plaatje compleet. Plons, zwem, lees, slaap, eet, drink, en alles weer opnieuw.

Ontbijten kan er in de tuin of heel privé op je kamer (fijn: even wat langer in bed blijven liggen tijdens je vakantie). Remember dat linnen beddengoed… (O, en was je toevallig toch net nog opzoek naar lekker beddengoed om mee te knuffelen, te slapen of iets in die richting kijk dan even hier, dat terzijde).

Ohja het ontbijt. Je voelt hem al aankomen: van die verse vijgen uit eigen tuin maken ze de lekkerste home made jam welke op een vers afgebakken Frans banquete geserveerd wordt, dat wil je. Verder: croissants, koekjes, jus d’orange andere vers geperste sappen en een pain perdu om je vingers bij af te likken.

De omgeving

De omgeving

Wat het allemaal extra aantrekkelijk maakt is de omgeving van Les Vans. Het dorp heeft zelf ook zoveel leuks; één en al typische Zuid-Franse charme. Met middeleeuwse steegjes, plantanen op het marktplein en de sprookjesachtige fontein midden in het centrum ademt historie. En dan hebben we het nog niet eens gehad over die wijngaarden van de Ardèche. Ook fijn, je kan altijd terecht bij Muriel en Eric voor tips. Ga eten bij restaurant Le Likoké, een pure keuken die gebruikt maakt van lokale producten.

 

Ben je met een groot gezelschap, opzoek naar nog meer rust en ruimte, of wil je gewoon helemaal privé dan hebben Muriel en Eric ook een ander heel erg fijn adres. Les Blanches in Payzac. Het is een bio/ecologisch verantwoord huis van 230 vierkante meter (enorm dus) met een overloop zwembad en uitzicht over de Ardèche Cévenole. Ook echt prachtig.

Madame les Vans