België, Antwerpen5 september 2019, door Maartje

Forever fav in Antwerpen: boutiquehotel De Witte Lelie, Antwerpen (hondjes welkom)

België, Antwerpen, 5 september 2019, door Maartje

Forever fav in Antwerpen: boutiquehotel De Witte Lelie, Antwerpen (hondjes welkom)

Hotel de Witte Lelie in Antwerpen is een onvervalste lievelingsplek. Foverever fav, zoals dat hipper omschreven wordt. Ook al? Ja. maar echt. Om een aantal redenen, te beginnen met het geweldige design. Kleurrijk (hèhè), uniek, kunstzinnig, stijlvol, chic, creatief (oke oke: eclectisch), prachtig. Van nu, ook al is het hotel al een aantal jaar oud. En dat is nu precies ons punt: trends zijn stom. Vind je eigen stijl en stick to it, en dan word je een klassieker van een hotel waar we onszelf al jaren zo af en toe een nachtje gunnen.

De Witte Lelie Antwerpem

De Witte Lelie Antwerpem

Het is dus niet zo dat die (pretty amazing!) luipaardprintbank De Witte Lelie inkwam toen luipaardprintjes ineens van de Samantha en Truus uit de volksbuurt geclaimed werden door populaire modemeisjes. Ben je mal. De mensen van De Witte Lelie brachten de ‘willen we nu allemaal hebben’ bank ver daarvoor al naar binnen. Hetzelfde geldt voor de zwart-wit tegels, de kamerhoge linnen gordijnen, de fluwelen banken in harde, beeldschonen tinten groen, blauw en paars (naast elkaar), de wollige vloerkleden, de uitgesproken kunst (liefde!) en de robuste houten balken in de luxe slaapkamers. Dat was er allemaal al voordat het hip werd, en dus is het een authentiek, origineel hotel als De Witte Lelie waar we de kunst het liefst afkijken.

Van een knappe tafel kun je niet eten en gelukkig is Hotel de Witte Lelie allerminst een good looking lege huls. Allerminst: vanaf het moment dat je aanbelt bij de rode deur van het hotel, tegenover een ondergrondse parkeergarage midden in het oude centrum van Antwerpen, word je behandeld als royalty behandeld. Je gaat je er zelfs een beetje naar gedragen (dat roepen die Belgen toch altijd een beetje over ons lompe Hollanders af, als we eerlijk zijn)… Inchecken gebeurt in de grote zwart-witte hal (mooi!) en dan rap naar je kamer.  Wij troffen de zolderkamer: een droom over twee verdiepingen. Beneden slapen en dan de trap op naar boven om op de vide je nog even terug te trekken met een goed boek: vakantie.

 

Nu we toch bezig zijn: ook leuk, 12 x slapen in Antwerpen

Al wil je vast niet alleen maar binnen blijven… Dat zouden wij ook niet doen, en dat hoeft ook niet. De locatie van Hotel de Witte Lelie is wat je noemt ‘spot on’, midden in het historische centrum van Antwerpen en alle leuke zaken, van nieuw tot klassiek, zijn dichtbij. Loop je naar links, dan sta je zo op het eilandje, loop je naar rechts, dan is het een gezellige wandeling dwars door de stad naar ‘t Zuid.

(meer Antwerpen-tips lees je hier: Barts Boekje x Antwerpen)

Dat lopen is trouwens een feestje want Hotel de Witte Lelie is een van de weinige pracht-hotels in Antwerpen waar je je hondje mee naar toe mag nemen. Fijn!

De Witte Lelie