25 juni 2019, door Maartje

12 x Slapen in Antwerpen

25 juni 2019, door Maartje

12 x Slapen in Antwerpen

Altijd een goed idee, ieder moment van het jaar en bovendien om de hoek? Antwerpen. Altijd volop nieuws te ontdekken op eet- en shopvlak (dat lees je hier) en historisch beeldig genoeg zodat alleen wat rondslenteren ook volstaat. Allez, om het nog makkelijker te maken: 12 x slapen in Antwerpen, wat dat moet sowieso. Stuk voor stuk puike opties om de Vlaamse stad (weer) eens goed te gaan verkennen.

Nieuw: hotel August Antwerpen

Nieuw: hotel August Antwerpen

In het voormalig Augustinessenklooster in Antwerpen opende August, een ‘hedendaags toevluchtsoord’ zoals de eigenaren zelf zeggen. Ofwel een bijzonder hospitalityproject met hotel, bar, restaurant, wellness en shop, ontworpen door Vincent Van Duysen, gerund door de mensen achter boetiekhotel Hotel Julien.

Hebben we het ‘wie’ (Vincent Van Duysen + de luitjes van Hotel Julien) en het ‘wat’ (heel wat) gehad, dan volgt nog het ‘waar’. Want ook dat is een leuke: het voormalig Augustinessenklooster en dus August, zit op het terrein van het vroegere Militair Hospitaal in Antwerpen. In de wijk Berchem, tegenwoordig ook het Groenkwartier genoemd. Precies. Daar zit ook The Jane. Balletje rond. Lees meer: Hotel August

Hotel Indigo Antwerpen

Hotel Indigo Antwerpen

Herinnert u zich ons enthousiaste relaas over Hotel Indigo in Den Haag nog? Nee? Je leest het hier: Barts Boekje x Hotel Indigo Den Haag. Maar de knappe hotelclub zit dus ook in Antwerpen! En daar is het hotel al even mooi, zo niet mooier (hoewel we dat eigenlijk ook weer niet kunnen beweren; het is er anders). Je logeert er hartje stad, op een steenworp van de Zoo en het Centraal Station (die eerste werd pas nog volledig vernieuwd en is een aanrader, de tweede, het station, is een van de mooiste die ik ken). Locatie top, snoepkleuren top, inrichting top en, minstens zo belangrijk: het personeel is aardig en geduldig. In de brasserie zijn de signature dish van zalm en dille, en de cheesecake met speculaas beide niet te missen! Niet onbelangrijk: met een gemiddelde prijs van 125,- euro per kamer per nacht is het ook nog eens een van de voordeligere (aantrekkelijke) hotels in Antwerpen centrum.

De Witte Nijl, Antwerpen, 't Zuid

De Witte Nijl, Antwerpen, 't Zuid

Misschien wel de grootste lievelings uit dit rijtje, vanwege de plek zelf en de perfecte locatie midden in de wijk ’t Zuid, het Parijs van Antwerpen. De heren des huizes, een koppel, verhuren twee beeldige kamers maar dit is eigenlijk zo’n zeldzame B&B waar je de gemeenschappelijke ruimte eigenlijk niet wil verlaten – ik heb een voorkeur voor het anonieme van hotels boven het gezellige van B&B’s maar De Witte Nijl is een uitzondering. Ga het vooral zelf beleven: de heren leggen je in de watten en je kijkt je ogen uit. Tipje van de sluier? De Witte Nijl is vernoemd naar Afrika, het lievelingsland van de eigenaren en het geboortegrond van de (schoon)vader van een van hen. Lees meer: De Witte Nijl

Boulevard Leopold, een beetje buiten het centrum

Boulevard Leopold, een beetje buiten het centrum

Net buiten de gebade paden van Antwerpen, maar en kippeneindje fietsen (lopen kan ook nog prima) zit een andere betaalbare lievelings die wedijvert met de mannen van De Witte Nijl: Boulevard Leopold. Ook beeldig, maar dan anders. Hier is het een beetje terug naar vroeger met dank aan de vergrijsde groene ton-sur-ton inrichting van een monumentaal pand. Opgezette dieren, overal planten, oude spiegels en een keur aan potjes en pannetjes die de boel afmaken, een bad op pootjes natuurlijk en een plofbank. Fantastisch.

Boeken met Barts Boekje extra’s? Kan dus en je doet het hier: Boulevard Leopold

De Witte Lelie, centrum

De Witte Lelie, centrum

Als we in Antwerpen íets meer uit willen geven aan een nachtje tukken, dan boeken we stante pede De Witte Lelie hartje Antwerpen. O, de heerlijke luxe. O, het in de watten gelegd worden, old school style. O, dat ontbijt. En o o o jaaaa, die tijgerprintbank. Bovendien zijn honden meer dan welkom. Lees meer: De Witte Lelie

Meer honden welkom? Zie hier

Hotel Julien

Hotel Julien

Een top 5 nominatie (maar dat is persoonlijk) maar dan toch zeker op nummer 6: Hotel Julien is een heerlijke plek in het hart van de stad, vlak bij de Groenplaats en de Kathedraal. De binnentuin en bovenal de spa met de lekkere producten van Malin + Goetz in de gewelfde kelder van het hotel zijn kadootjes. Hotel Julien

Hotel Le Tissu, Zurenborg, net iets buiten het centrum in de buurt van het Stadspark (is goed)

Hotel Le Tissu, Zurenborg, net iets buiten het centrum in de buurt van het Stadspark (is goed)

Niet vaak geboekt en dat is zonde. Dat komt omdat de website van Hotel Le Tissue misschien wat al te onhip oogt, behoorlijk ouderwets zelfs, maar laat je niet foppen: Hotel Le Tissu is misschien niet voorzien van metrotegels en hangplanten, het is mooi wel een onvervalste logeerparel in Antwerpen. Luxe, om door een ringetje te halen en ook nog eens betaalbaar. Doe dat maar eens na. Hotel Le Tissu

Graanmarkt 13, Antwerepen centrum

Graanmarkt 13, Antwerepen centrum

De allerprachtigste en bovenstebeste tip – ook voor wie met zijn viervoeter in Antwerpen logeren wil (handjes op elkaar!) is het beeld- beeld- beeldschone Graanmarkt 13, vernoemd naar het adres; het is precies die ogenschijnlijke maar o zo goed gekozen eenvoud die Graanmarkt 13 tot topfavoriet maakt. Alles, maar dan ook echt alles klopt en toch lijkt nergens al te lang over nagedacht te zijn. Alleen… om maar meteen met de dooddoener te komen: goedkoop is dat niet. Met zo’n 1200 euro voor een nacht in het appartement moet je wel even in de buidel tasten. Maar! Maar: je kunt er wel met zes volwassenen terecht. En 1200 gedeeld door 6 is alweer een heel stuk minder. Honden en al het andere kroost mee, je instellen op 24 uur de deur niet uit (minstens) en heus: het is bijna voor niks. Dus mocht je jezelf nu willen pamperen, doe dat dan hier: Graanmarkt 13 van de Nederlandse Ilse en Tim, een totaalconcept uit de stijlboeken in een klassiek pand waar het drie verdiepingen een stijlvol feest is.

Lees meer

Hotel Pilar Antwerpen 't Zuid

Hotel Pilar Antwerpen 't Zuid

Een hotel waarvan een heel aantal kamers uitkijken op het jarenlang verbouwde Museum voor de Schone Kunsten in Antwerpen? Die zat al jaren op de Leopold de Waelplaats, één van de aller-aantrekkelijkste pleinen van de wijk ‘t Zuid (en dat is knap in een stad waar eigenlijk alles knap is), op een steenworp van de gezellige Marnixplaats (waar o.a. café De Vitrine en restaurant Fiskebar zitten, beide niet te missen nieuwe klassiekers). Dat is waar. Alleen tegenwoordig is dat Hotel Pilar. En alleen bij hotel Pilar willen we nog inchecken when in Antwerp.Hotel Pilar is namelijk een jong, eigentijds, aantrekkelijk en comfortabel hotel en daar zijn er in Antwerpen eigenlijk opvallend weinig van, van van die jonge en eigentijdse hotels. De kamers van het hotel zijn strak meets Marrakech. Zo zijn de blauwwitte tegels in de open badkamers naar eigen design van de twee eigenaren (Sam en Christophe, de een van huis uit interieurarchitect, de ander een geboren horeca-man – de perfecte combinatie) in Marokko gemaakt. Uniek dus, en zó mooi.

Lees meer

Hotel Franq Antwerpen, centrum

Hotel Franq Antwerpen, centrum

Nieuw en eveneens een dijk van een tip is Hotel FRANQ, een luxueus boetiekhotel met puik restaurant hartje stad op een steenworp van Onze-Lieve-Vrouwe- Kathedraal en de Meir. Dikke kans dat je meteen bij binnenkomst onder de indruk bent: waren we in Antwerpen of in Parijs? Het sfeertje is ‘urban chic’. Van nu dus. Met roze fluweel en open ruimtes. Mooi, gewoon heel mooi.

Hotel FRANQ
Kipdorp 10-12, Antwerpen

hotelfranq.com

u eat & sleep antwerpen, 't Eilandje

u eat & sleep antwerpen, 't Eilandje

Reizen met ons hondje (en dat doen we maar wat graag), dan is het altijd weer een speurtocht naar de beste en leuke plekken van de stad. In Antwerpen hebben we zo onze vaste adresjes hoor! The Soul is vaste prik: betaalbaar en een heerlijke locatie midden in ’t Zuid. B&B Koto is ook leuk, zeker (vooral!) voor iedereen die met kinderen is. Of, en dat is eveneens een vaste klassier, Hotel Banks, om de hoek van de allerleukste Vrijdagmarkt (waar het allerleukste Barbel zit). Maar we hebben een nieuwe die deze drie voorgaande hotels inmiddels al weer drie keer afgetroefd heeft: het nieuwe hotel op ’t Eilandje, tegenover de Felix pakhuizen en pal naar het MAS (museum aan de stroom). Op een geweldige en rustige locatie aan het water tref je het hotel dat precies doet wat het moet doen: heerlijke kamers en hele goede service beiden. En er ondertussen nog woestaantrekkelijk uitzien ook.

Couche Couche, Antwerpen Borgerhout

Couche Couche, Antwerpen Borgerhout

De wijk Borgerhout was vroeger een postcode in Antwerpen waar je niet zo snel kwam, al toerist of daggast. Maar dat is allang niet meer zo! De wijk in tegenwoordig de leukste van de stad, met dank aan het Groenkwartier bijvoorbeeld, het het te leuke verzamelgebied PAKT. Afijn, snel meer daarover. Terug naar Salon Couche Couche, Antwerpen, een logeeradres dat allang in Borgerhout zat voordat het er hip was. Perfect voor met vrienden en/of een groot gezin (de twee kamers van Couche Couche kunnen aan elkaar gekoppeld worden en dan heb je het hele pand, of in elk geval de hele woning, voor jezelf)

Raphael Suites Antwerpen

Raphael Suites Antwerpen

Suite 2 van de Raphael Suites vinden we de leukste van de twee suites die het adres telt. De city suite boven Bar Tabac Julien is een onbekende parel waar je je tres zuidelijk en helemaal ‘van’ Antwerpen voelt. De combinatie van het (op zich al fantastische) tropenbehang, de kleurrijke designmeubelen en de heerlijke boxspring is eenvoudig en toch perfect op een manier die thuis op een of andere manier nooit lukt. De Franse balkonnetjes kijken uit over de drukke winkelstraat en twee verdiepingen lager ben sta je in het hart van Antwerpen. Overigens mag de andere suite en het appartement er ook heus zijn.

Raphael Suites