Nederland, Den Haag31 augustus 2017, door Maartje

Dinner in the Sky

Nederland, Den Haag, 31 augustus 2017, door Maartje

Dinner in the Sky

Dit is wat hoor. Heftig. Goed. Eerst meer informatie. Dinner in the Sky, daar hebben we het over, een titel die al één en ander doet vermoeden: er wordt gedineerd in de lucht. Hoe dat gaat? Inderdaad, dat vereist enige uitleg. Als volgt: in het midden van een rechthoekig platform staat een semi-keuken ('semi', dat is voldoende want het meeste eten wordt van te voren klaargemaakt) waar omheen een bar is gerealiseerd. De stoelen aan de bar zijn zoals je ze kent als uit een achtbaan: veel riemen, teugels, beugels en de hele mikmak om maar te zorgen dat je goed en veilig vastgesnoerd zit op een stoel die 360 graden draaien kan. Het hele apparaat wordt aan een hijskraan bevestigd (geen grap) en tot 50 meter hoog op de vetste locaties de lucht in gehesen. Nu. Dat is vrij heftig, doch cool, non?

dinnersky

Weten we uit ervaring want we hebben de eerste Nederlandse Dinner in the Sky editie mee mogen maken. Ha! In Wassenaar. Het geheel is uitermate luxe. Kom je aangereden in je schamele rommelbakkie, wordt deze keurig met vallet parking weggezet terwijl jij naar binnen begeleid wordt. Waar uiteraard champoepel staat te wachten. Drink jezelf alvast wat moed in en neem vervolgens plaats op je schietstoel (zo voelt het toch wel een beetje) en laat jezelf naar nieuwe hoogtes brengen. Letterlijk. Het voorgerecht hebben we nauwelijks geproefd... Tsja, de zenuwen, they got the better part of us. Drink jezelf nóg wat moed in en ineens draai je zo een rondje op je stoel en geniet je van dat prachtige uitzicht. Heus.

uitzicht

Op het menu staan drie gangen en het feit dat deze op 50 meter hoogte geserveerd moeten worden, is op zijn zachtst gezegd een uitdaging. Het lukt, en dat is knap. Bovendien is het nog lekker tafelen ook, echtwel, hoewel misschien niet je meest verrassende maal ooit. Maar hé! Het is hoog en cool en uniek vandaar dat de ervaring het niveau mag toppen. Het menu wisselt maar wij aten coquille met bloemkool en hazelnoot als voorgerecht (maar toen zat de spanning er nog iets te veel in om echt goed te proeven), zeebaars ceviche, bavette met asperges en pompoen en als dessert Eton Mess. Lekker maar - eerlijk is eerlijk - niet perse spannend, om maar even een toepasselijk woord te kiezen. Gelukkig is het hele hangen in de lucht op ronddraaiende stoelen al spannend genoeg. 

Het geheel mag wat kosten, niet schrikken, maar dan heb je ook een heel heuze ervaring. Wanneer de volgende Dinner in the Sky plaatsvindt is ons nog niet bekend maar mocht je op de hoogte (inkoppertje) willen blijven dan doe je dat via deze site: Dinner in the Sky. 

Liefs, Bloeme