19 juni 2018, door Maartje

Dit weekend: We Make The City Amsterdam @ Circl

19 juni 2018, door Maartje

Dit weekend: We Make The City Amsterdam @ Circl

Wie dit jaar nog dúrft te zeggen dat het noooooit lekker weer is in Nederland, mag zijn mond gaan spoelen. Want man, wat hebben we al mooie weekenden en zonovergoten (school)vakanties gehad. Zeg eens dat het niet waar is. Zelfs als de zon zich niet van zijn allerbeste kant laat zijn, is het zomers in Amsterdam dankzij te leuke stadsinitiatieven die de stad kleuren. Zoals het weekend van 22, 23 en 24 juni als het ROEF Festival op vrijdagavond bij Circl Amsterdam gevierd wordt - het volledig circulaire Circl is sowieso een parel als het aankomt op te gekke (groene) evenementen. Op zaterdag is het tijd om te shoppen bij de Amsterdamse Makers Market en zondag 24 juni mag je aan de lippen van onder andere Bas Kosters komen hangen, allemaal bij Circl Amsterdam.

Vrijdag 22 juni = Circl x ROEF Festival

Vrijdag 22 juni = Circl x ROEF Festival

We beschreven het al uitgebreid: ROEF is wat ons betreft het beste festival-initiatief van het jaar (en dat van vorig jaar ook). Nee? Geen bellen? Via de link kun alles daarover nog eens dunnetjes overlezen maar in een notendop komt het er op neer dat Amsterdam Heel Erg Veel dakterrassen heeft, veel meer dan je denkt, en ROEF viert feest op al die daken. En dat wordt nog gestimuleerd door de gemeente ook (want Amsterdam rockt).

Vrijdag 22 juni is de dakenfuif en wij schuiven aan (op) bij het Amsterdamse Circl (zou je ook moeten doen). Ter ere van ROEF (maar eigenlijk iedere dag van het jaar) worden daar de ultieme urban farming vibes de lucht in geslingerd (vangen!) en wordt er fingerlicking vega food geserveerd. Al is het belangrijkste: dansen op het dak! Circl & ROEF vlogen de fijne DJ’s van DGTL in (o.a. The Mauskovic Dance Band, Awanto 3 en Tim Hoeben) en zijn spinnen het dak eraf (haha…).

Of het dat was? Welnee. Er zijn tijdens de Grote Loterijshow ook nog prijzen te winnen, alles sustainable. Van festivaltickets tot workshop Geitenyoga (say what??) en gadgets als de Kartent en Walter Wallet. En je kunt een regenbiertje in de allereerste Rainbar (dat moet je zelf maar gaan ontdekken, maar vergeet je regenjas niet; zodra je binnen staat kan het zomaar gaan regenen, zo grapt Rainbar).

Als kers op de taart zorgt Circl voor bijzonder vervoer tussen andere dakterrassen: er staan namelijk BMW i8’s klaar om jou een ultieme ROEF experience te geven. Hoe leuk! En verder? Check het programma

Om nog even dunnetjes over te lezen: alles wat je moet weten over ROEF lees je HIER

Zaterdag 23 juni – The Maker Market @ circl

Zaterdag 23 juni – The Maker Market @ circl

Ook dit weekend, ook bij Circl Amsterdam: de Maker Market. Dat is zoals je denkt dat het is: een markt waar ‘gemaakt’ wordt. Ambachtelijk gemaakt. Hoewel de spullen niet ter plekke gemaakt worden natuurlijk, dat zou ondoenlijk zijn, kun je tijdens de Maker Market wél heel veel moois en fijns en lekkers – alleen de mooiste lokaal geproduceerde en ontworpen producten, alles met liefde voor moeke natuur – kopen, rechtstreeks van de makers. Gebreide vlinderdassen bij voorbeeld, 3D geprinte sieraden en biologische zeep. En meer.

Uit-geshopt? Geen zin om naar huis te gaan? No worries. Het wordt nog leuker. Leerzamer ook want er zijn de hele dag lezingen en workshops te volgen van vernieuwende ecopreneurs en change-makers, van Lush tot The Ketchup Project – steek je nog wat van op ook (mocht je zelf ook een (groen) bedrijf willen gaan starten raden we je aan om echt vooral te gaan luisteren hier). Tussen de bedrijven door kun je bovendien aanschuiven aan een lange tafel voor een heerlijke lunch van ‘gered’ voedsel. Lees hier het volledige programma.

Zondag 24 juni – We make M-ODE @ Circl

Zondag 24 juni – We make M-ODE @ Circl

Voor de laatste dag van het bomvolle weekend, in de categorie #ditmoeteenzondag zijn, mag je eveneens naar de Zuidas: slenteren, snoepen en shoppen. Zondag staat Circl Amsterdam namelijk in het teken van duurzame mode. Belangrijk want als het ergens nog wel wat beter kan en mag op het gebied van duurzaamheid, dan is het wel in de mode-industrie. En nee, dat betekent niet dat het allemaal suf en saai en on-knap moet. Allerminst. Daar vertelt bijvoorbeeld Bas Kosters over (bij wie ‘saai’ niet in het woordenboek voorkomt). Er zijn workshops en masterclasses te volgen en er staan een heel aantal sustainable merken en ontwerpers klaar om uit te leggen hoe zij het allemaal doen. O, en natuurlijk kun je ook meteen hun moois aanschaffen.

Dat niet alleen: naast de collecties van duurzame modelabels kan je ook vintage designerschatten op de kop tikken tijdens de Kloffie Markt. ha! Meer informatie: programma