Nederland, Nijmegen10 maart 2024, door Julia Leijzer

Dit zijn dé hotspots van Nijmegen Oost

Nederland, Nijmegen, 10 maart 2024, door Julia Leijzer

Dit zijn dé hotspots van Nijmegen Oost

Toch wel één van de leukste wijken van Nijmegen is het bruisende Nijmegen Oost. Hier komen bakfietsmoeders, studenten, hippe koffietentjes en rasechte Nijmegenaren samen, hier is het áltijd gezellig en is men altijd in voor een praatje. Je loopt vanuit de stad zo de Daalseweg op om vervolgens je route te vervolgen met een bakkie op de hand naar de prachtige panden langs de Berg en Dalseweg. In de lente kleuren de straten pastel van de bomen vol bloesem en wordt spontaan een fles wijn in de zon voor 't huis opengetrokken. We houden van dit heerlijke stukkie Nimma City. 

Toko Oost

Toko Oost

Eat in or take out, Toko Oost: de eetwinkel van Nijmegen Oost. Hier vind je geen vlugge happen maar alleen versbereide maaltijden van hoge kwaliteit en met liefde gemaakt. Je kunt hier gezonde maaltijden afhalen en thuis (of tijdens een picknick) opsmikkelen: vega(n) of vlees, soep of salade, hoofdgerecht of nagerecht, roep maar! Dikke aanrader: de Bietenburger.

 

Toko Oost

Bodhi Yogashala

Bodhi Yogashala

Yoga is fijn, yoga is zen, yoga is gezond. Ja, ook Nijmegen Oost mag zich gelukkig prijzen met een Bodhi locatie! Hier kun je wekelijks lessen volgen in verschillende yogastijlen: pilates, yin, hatha, yin-yang, gentle flow en SUP yoga. Voor iedereen wat wils. Koffietje bij Billy’s na, en je voelt je herboren.

 

Bodhi Yogashala

Glaswerk

Glaswerk

Van een spontaan goed glas wijn op de donderdagavond tot een uitgebreid diner met de beste chateaubriand. Bij Glaswerk kan het allemaal, hier hangt een ongedwongen huiskamersfeer met een vleugje luxe. Hier is het motto klinken, eten en drinken met af en toe een avond vol goede livemuziek. Ook het personeel is hier reuze vriendelijk, daar houden we van.

 

Glaswerk

Looijenga

Looijenga

Een échte patisserie aan de Berg en Dalseweg is Looijenga, al jaren een begrip in Nijmegen en de beste bonbons. Hier voel je je als een kind in een snoepwinkel en wordt het lastig kiezen, want de vitrine staat vol met petit fours, hazelnootschuimgebak, luxe vlaaien en VEEL meer. Tip: loop de Berg en Dalseweg op en duik een zijstraatje in, het barst hier van de prachtige huizen. Onder het genot van een samengesteld doosje bonbons, natuurlijk..

 

Looijenga

Taartjes van Moes

Taartjes van Moes

Natuurlijk mag een Taartje van Moes niet ontbreken in dit lijstje. Deze homemade taartjes liggen bij verschillende koffiespots in Nijmegen, maar met het hart in (natuurlijk) Nijmegen-Oost. Hier zie je de meesterbakker herself de mooiste creaties maken, en kun je rechtstreeks je favoriete zoetigheden uitkiezen. Valentijn, verjaardag of diploma, bij Moes zit je goed.

Moes Nijmegen