Nederland, Friesland23 augustus 2019, door Nina van Hilst

De mooiste (duurzame) winkel en koffiebar van Leeuwarden: NØRD conceptstore

Nederland, Friesland, 23 augustus 2019, door Nina van Hilst

De mooiste (duurzame) winkel en koffiebar van Leeuwarden: NØRD conceptstore

Leeuwarden, moet je doen. Het is een mooie stad met veel gezellige eettentjes en genoeg leuks te zien tijdens het rondwandelen. Prima keuze voor een citytrip in Nederland. Een winkel die je zeker niet mag overslaan is NØRD. Conceptstore slash koffiebar en vol met de mooiste unieke spullen van kleine ontwerpers, planten en duurzame items.

NØRD conceptstore

NØRD conceptstore

De eigenaren van NØRD conceptstore – Insta-crush Suussies en haar man – woonden in Amsterdam maar werden verliefd op een huis in Leeuwarden. Met hun gezin verhuisden ze naar het Hoge Noorden en toen ze eenmaal met hun droomhuis klaar waren, moest er ook weer gewerkt worden natuurlijk. Hun stijlvolle gaven goten ze in een nieuw project: een fijne winkel en koffiebar.

In de winkel vind je interieur items, handgemaakte sieraden, duurzame goodies, kindercadeautjes, serviesgoed, papierwaren en mega-moois op plantengebied. Gemaakt door kleine ontwerpers en als het even kan met een duurzaam verhaal erachter. Zeker wil je even blijven plakken voor een inspirerend verhaal – à la Ik Vertrek of het (sustainable) verhaal achter de producten die ze verkopen – en een koffie met lekkers. NØRD conceptstore is een heel lief, fijn, mooi zaakje waarvan we wilden dat ze niet all the way up north zaten. Maar goed, het is Leeuwarden van harte gegund. En wij turen af en toe lekker op de webshop.