Nederland, Amsterdam11 april 2019, door Barts Boekje

Een tropical wedding: hortus botanicus Amsterdam

Nederland, Amsterdam, 11 april 2019, door Barts Boekje

Een tropical wedding: hortus botanicus Amsterdam

Voor een tropical wedding hoef je dus mooi niet naar de andere kant van de wereld. Ha! (Ok, naar de andere kant van de wereld vinden we ook leuk... Trouwen ergens op een eiland onder een bundeltje palmbomen). Maar, big fat chance dat je dan och niet met tout la famille en al die fijne vrienden onder die wuivende palmboom staat voor je bruiloft. En dat is toch best jammer.

Hortus Botanicus Amsterdam

Hortus Botanicus Amsterdam

Niet getreurd: wil je die tropical vibes maar dan wat dichter bij huis? Zeg, in de hoofdstad van Nederland, ons vriendelijk Amsterdam? Is mogelijk! Je kan namelijk trouwen in de Hortus Botanicus. Weet je wel, die tropische tuin met beeldige roze muurtjes, een keur aan cactussen en knap groen overal. Lekker warmpjes is het er ook (soms een beetje sticky, dus net echt). En dus ideaal als trouwlocatie, blijkt. Het trouwen zelf doe in het puntje van de zogeheten Palmen kas (heb je ze weer, die palmbomen) ‘s middags, na 16.00 uur. Ook kun je in het café (met veel planten!) je huwelijk laten voltrekken.

 

Gedeelde eerste plek

Gedeelde eerste plek

En zo zijn er nog wat ruimtes om te trouwen. Of om te eten. Of om dat feestje te geven. Dat laatste is niet geheel onbelangrijk, zo niet het belangrijkst. We horen je denken… Maar die huwelijksvoltrekking dan? Die is toch het belangrijkst? Vooruit, een gedeelde eerste plek, zo coulant zijn we. En de Oranjerie is zo’n prachtige zaal. Zo eentje waar je mond (een beetje) van open valt. Zo. Mooi. Mits goed aangekleed natuurlijk. Tropical wedding in de zomer? Je kan ook rondom een kampvuur zitten ‘s avonds.

Klap op de (liefdes)(vuur)pijl

Klap op de (liefdes)(vuur)pijl

Een nadeel is er wel: je mag geen knetterharde muziek draaien op je feestje in verband met de buren. Snappen we wel maar toch jammer.

En als klap op de (liefdes)(vuur)pijl? Je kunt voor je gasten een ware tour d’amour doen door de kas op de dag van je bruiloft. De gids legt dan alles  uit over de planten der liefde (15 personen per keer). Hoe romantisch, onderhoudend en vooral leuk, is dat? Na de rondleiding volgt pas een glas champagne en een stuk taart (welverdiend). Santé!
www.dehortus.nl

Beeld hiernaast via @bycelinephotography