Nederland, Den Haag24 mei 2019, door Barts Boekje

Filya Indoor Garden is de mooiste stadstuinwinkel van Den Haag

Nederland, Den Haag, 24 mei 2019, door Barts Boekje

Filya Indoor Garden is de mooiste stadstuinwinkel van Den Haag

Dat wij van Bart van shoppen houden, is u allen welbekend. Toch zijn er maar weinig winkels die shoppen echt écht leuk maken. Want als je ons vraagt wat nu echt leuk shoppen is, dan zeggen wij: dwalend van de ene mooie verwondering in de andere blije verrassing vallen. Hoekjes vol van plezier en dat je dan nog een rondje loopt en opnieuw allemaal nieuwe dingen ziet. Hup, nog een rondje. En nog een. Vervolgens sta je tollend bij de kassa: van al die rondjes, maar ook zeker door die kassabon. Oeps. Ja, dat zijn de leukere winkels. Stadstuinwinkel Filya in Den Haag is er ook zo een. Kunnen wij weten. Want we hebben er wel duuzend rondjes gelopen.

Filya Indoor Garden

Filya Indoor Garden

Voluit hebben we het hier over Filya Indoor Garden. Maar omdat we niet zo fan zijn van ‘indoor,’ – en dat eigenlijk ook een beetje afbreuk doet aan deze groene oase midden in het Haagse stadscentrum – gaan we mooi verder met Filya.

Over Filya kunnen we heel kort zijn: groene plantenhemel op steenworp afstand van Den Haag Centraal. Grote plantjes, kleine plantjes, tropische plantjes, niet-tropische plantjes, Filya heeft echt alles wat je maar wilt. En Fliya krijgt iedere week nieuwe plantjes en maakt mixen & matchen heel makkelijk: 3 planten voor 10 euro!

En nu is een walhalla van planten altijd leuk, maar hier doet de ruimte zeg maar ook heel goed zijn ding. Van buiten fiets je er gemakkelijk voorbij – weten wij ook. Another oeps –, maar van binnen is het niet te missen. Er is een glazen dak waardoor de zonnestralen zo mooi naar binnen vallen dat je baalt dat je die niet inclusief bij je plantje krijgt. En naast plantjes zijn er potjes, heel veel potjes. En hier en daar een zithoekje. En accessoires. Want Filya begon ooit als Concept Store, maar dacht op een gegeven moment: uhh hallo de vraag naar planten wordt steeds groter, let’s go! En zo geschiedde Filya Indoor Garden.