Hoe werkt deze site eigenlijk? Eenvoudig: Barts Groene Boekje gaat over duurzaamheid, Bartje over kids, Bart Bouwt over interieur en dan heb je nog Barts Kookboekje, Barts Beauty en Barts Bruiloft. Gebruik de zoekfunctie en je ziet alleen de posts van je favoriete categorie - it’s the simple life. Leuker nog: als je rechtsboven inlogt, kun je je eigen boekje creëren met alleen die tips die je wilt bewaren. Klik het hartje aan bij het adres van je voorkeur en check je persoonlijke Bart-kaart. Wil je niks missen, meld je dan aan voor de non-spam-nieuwtjes pagina.
24 June 2019
  • 24-05-2019
  • Barts Groene Hoekje, Den Haag, Winkelen

Filya Indoor Garden is de mooiste stadstuinwinkel van Den Haag

Filya Indoor Garden is de mooiste stadstuinwinkel van Den Haag

Dat wij van Bart van shoppen houden, is u allen welbekend. Toch zijn er maar weinig winkels die shoppen echt écht leuk maken. Want als je ons vraagt wat nu echt leuk shoppen is, dan zeggen wij: dwalend van de ene mooie verwondering in de andere blije verrassing vallen. Hoekjes vol van plezier en dat je dan nog een rondje loopt en opnieuw allemaal nieuwe dingen ziet. Hup, nog een rondje. En nog een. Vervolgens sta je tollend bij de kassa: van al die rondjes, maar ook zeker door die kassabon. Oeps. Ja, dat zijn de leukere winkels. Stadstuinwinkel Filya in Den Haag is er ook zo een. Kunnen wij weten. Want we hebben er wel duuzend rondjes gelopen.

Filya Indoor Garden

Voluit hebben we het hier over Filya Indoor Garden. Maar omdat we niet zo fan zijn van ‘indoor,’ – en dat eigenlijk ook een beetje afbreuk doet aan deze groene oase midden in het Haagse stadscentrum – gaan we mooi verder met Filya.

Over Filya kunnen we heel kort zijn: groene plantenhemel op steenworp afstand van Den Haag Centraal. Grote plantjes, kleine plantjes, tropische plantjes, niet-tropische plantjes, Filya heeft echt alles wat je maar wilt. En Fliya krijgt iedere week nieuwe plantjes en maakt mixen & matchen heel makkelijk: 3 planten voor 10 euro!

En nu is een walhalla van planten altijd leuk, maar hier doet de ruimte zeg maar ook heel goed zijn ding. Van buiten fiets je er gemakkelijk voorbij – weten wij ook. Another oeps –, maar van binnen is het niet te missen. Er is een glazen dak waardoor de zonnestralen zo mooi naar binnen vallen dat je baalt dat je die niet inclusief bij je plantje krijgt. En naast plantjes zijn er potjes, heel veel potjes. En hier en daar een zithoekje. En accessoires. Want Filya begon ooit als Concept Store, maar dacht op een gegeven moment: uhh hallo de vraag naar planten wordt steeds groter, let’s go! En zo geschiedde Filya Indoor Garden.