28 juli 2017, door Maartje

Foodfestivals Amsterdam

28 juli 2017, door Maartje

Foodfestivals Amsterdam

Nee natuurlijk is de zomer nog niet voorbij! The best is yet to come. Heus. En honger hoef je ook niet te gaan hebben met dank aan deze foodfestival in Amsterdam die nog komen gaan in augustus en september.

BAUT Burgers & Beer (28 juli)
De chef van Amsterdams finest, BAUT, opende onlangs (na BAUT Paradijs) restaurant Zuid. Olé. Maar vergeet ook BAUT niet, in het immer fraaie Amsterdam Oost. Want de zaak heeft het perfecte bier voor bij hun burger gevonden en dat mag gevierd! Het biertje heet Lagunitas IPA en de, volgens BAUT, 'gruwelijke combinatie' kun je vrijdag 28 juli in het omgetoverde BAUT-bierparadijs proeven. Vanaf 17:00 uur worden de eerste burgers en IPA's soldaat gemaakt.

NB: eigenlijk stond vrijdag 28 juli het Happy Sushi Festival gepland, op Blijburg, maar deze is geannuleerd. Helaas... Blijburg.

Augustus

Barts-Boekje-NDSM Foodfestival

NDSM Food Festival (4 - 6 aug)
Het NDSM-terrein staat altijd garant voor een puik feestje. Mocht er dan ook nog food involved zijn, tsja, dan weet je waar je ons vinden kunt van 4 tot en met 6 augustus. Juist. Op de NDSM-werf, waar deze zomer eigenlijk niks op food-gebied gebeuren zou. Nou, wel dus. Liefhebbers van foodtrucks en vertier mogen aanhaken bij het gloednieuwe NDSM Food Festival op de “Load-Out”, het gebied langs de waterkant, naast de IJ-helling en de oude kraan (het Faralda Hotel). Een knus festival is het idee, met lekkere hapjes, bijzondere bieren, muzikale optredens, kindervermaak en meer. Elke roodtruck draagt iets bij aan het festival, buiten het eten dus, zoals een band, oudhollandse spelletjes, (kook)workshops of een expositie. Er zijn (live-)optredens en de entree is voor nop. ndsmfoodfestival.nl

Barts-Boekje-drijf in

Drijf In Bios @ Forteiland Pampus (3 - 5 aug)
Het negentiende-eeuwse verdedigingsbolwerk (UNESCO-werelderfgoed) onder de rook van Amsterdam, organiseert ook dit jaar weer de jaarlijkse Drijf In Bios. Hapje, drankje, filmpje, en dat in een bootje. Aan de rand van de haven is een indrukwekkend filmscherm opgebouwd. De haven, gevuld met bootjes, fungeert als bioscoopzaal. Terwijl de maan het nachtelijke IJmeer verlicht, start de film. Er staan een Franse, Nederlandse en Italiaanse film geprogrammeerd. Welke films? Dat houden we nog even voor ons, maar het beloven intense avonden te worden! Geen eigen boot? Geen probleem! Veerdienst Amsterdam verzorgt een speciaal arrangement vanaf Amsterdam-IJburg. Deze ‘Zomerlicht-Drijf Incombo’ bestaat uit een overtocht, een aantal gerechtjes van onze roodstands, de film en natuurlijk de terugtocht naar IJburg. 3, 4 en 5 augustus. Tickets via pampus.nl/events/drijf-in-bioscoop

Barts-Boekje-24kitchen

24Kitchen Festival (12 - 13 aug)
In samenwerking met 24Kitchen wordt onze Amsterdam West favoriet De Foodhallen omgetoverd tot, jawel, verrassing, een heus indoor food festival. Over de titel werd niet heel lang nagedacht: het werd het 24Kitchen Festival, lekker helder. Wat te verwachten? Toffe kookcolleges, (gin)proeverijen en het ontmoeten van je favoriete 24Kitchen-chefs. Zo maakt Mounir Toub beide dagen zomerse salades met 1001 smaken, laat Danny Jansen snelle zomerse wokgerechten zien en bewijst Hidde de Brabander dat chocolade en de barbecue goed samengaan.

Kaarten winnen voor 24Kitchen Festival? Kan! We geven ze weg. Even mailen naar maartje@bartsboekje.com en wie wint, hoort snel.

De Parade (11 - 27 aug)
Heeft de Parade nog uitleg nodig? Nee toch? Het enige wat je elk jaar nog weten wil is wanneer het ook alweer is. Weten we: van 11 augustus tot en met 27 augustus.

Barts-Boekje-burgerfestival

Amsterdam Burger Festival (19 aug)
De ‘one trick pony’ restaurants en eetwinkels schieten als paddestoelen uit de grond. Want: liever 1 ding goed doen, dan een heleboel matig. Denk aan Avocadoshow, de Pindakaaswinkel, The Good Companion… En zo zijn er nog veel meer te verzinnen. Dus waarom ook niet in festivalvorm?! We couldn’t agree more. Hulde dus al aan Happy Sushi, zie hierboven, en aan het Amsterdam Burger Festival dat voor 19 augustus opgelicht staat. Waar? Dat horen we snel.

Barts-Boekje-Street food festival

September 

Street Food Festival 2017 (2 sept)
Het staartje van de zomer is wat ons betreft gereserveerd voor het Street Food Festival. Eén dag, zaterdag 2 september, bij DOK Stadsstrand, ongeveer 3 van Centraal Station, achter Westerpark). Dat DOK leuk is, wisten we al. Dat street food the bomb is ook. Dat het begin en het einde van de zomer vaak veel beter zijn dan hoogzomer in Nederland, ook. Op de agenda dus, deze vrinden.