Nederland, Amsterdam8 mei 2017, door Maartje

Restaurant Zuid Amsterdam

Nederland, Amsterdam, 8 mei 2017, door Maartje

Restaurant Zuid Amsterdam

Update: sinds vandaag, zondag 11 juni, is Restaurant Zuid open! Tot en met 22 juni, 11 prachtige dagen lang dus, mag je komen reviewen tijdens de proefdraaidagen. Wil je.

Mocht je niet van agressieve caps lock teksten houden, kijk dan even de andere kant op... MICHIEL VAN DER EERDE KOMT MET EEN NIEUW RESTAURANT EN HET HEET ZUID. Zo. Michiel van der Eerde, wie was dat ook alweer? Weet je wel, dat is die knappe chef met het straatje achter Restaurant C (waar het o o o o oh zooo lekker tafelen is) en de BAUT karavaan (ook immer smakelijk, alleen trekken we de akoestiek van het nieuwe en blijvende BAUT Paradijs best wel slecht, helaas). Hoe dan ook, Michiel comes again, binnenkort. En in plaats van Amsterdam Oost, waar je zowel BAUT Paradijs als Restaurant C vind, 'doet' van der Eerde het binnenkort weer eens in Zuid. Aan de Stadionweg, geen onbekende (BAUT) stek. Wat te verwachten? Een beetje van hetzelfde maar dan anders (hoe kun je een zin typen waarom werkelijk niets staat? Zo dus). Restaurant Zuid Amsterdam komt namelijk van hetzelfde team als waarmee Van der Eerde zowel BAUT als C doet. Maar we denken toch iets meer Franse bistro. Waarom? Dat is compleet uit de lucht gegrepen weliswaar, maar het logo en het old school servetje made us think so. And then we wait. Zuid Amsterdam

Overigens is het lately sowieso weer feest in Amsterdam Zuid met dank aan de opening van Het Amsterdamse Proeflokaal (even op de link klikken, dan lees je meer daarover, geldt ook voor de volgende twee), Mylk (vegan 0p de Zuidas) en Carnivore aan de Amstelveenseweg. Dikke pret.