Hoe werkt deze site eigenlijk? Eenvoudig: Barts Groene Boekje gaat over duurzaamheid, Bartje over kids, Bart Bouwt over interieur en dan heb je nog Barts Kookboekje, Barts Beauty en Barts Bruiloft. Gebruik de zoekfunctie en je ziet alleen de posts van je favoriete categorie - it’s the simple life. Leuker nog: als je rechtsboven inlogt, kun je je eigen boekje creëren met alleen die tips die je wilt bewaren. Klik het hartje aan bij het adres van je voorkeur en check je persoonlijke Bart-kaart. Wil je niks missen, meld je dan aan voor de non-spam-nieuwtjes pagina.
22 July 2019
  • 11-04-2019
  • Amsterdam, Eten & drinken, Nieuw

Geheime Molukse recepten met een moderne twist: Ta Toru

Geheime Molukse recepten met een moderne twist: Ta Toru

Heb je altijd al aan willen schuiven bij een Molukse familie? Waar oma’s geheimen op tafel verschijnen in de vorm van nasi kuning - je weet wel, die gele rijst - en saté ayam. Het kan nu in hartje Amsterdam. Waar de jongens van Ta Toru ouderwets en nieuwerwets Moluks eten op de eetbar voorschotelen.

In het splinternieuwe Food Department in de Amsterdamse Magna Plaza is een van de foodstands van drie Molukse neven die authentieke Molukse gerechten met een moderne twist bereiden. Nasi uit een puntzak, magic sticks, banana crisp nacho's en bumbu bowls rollen er smakelijk de keuken uit. Gerechten die qua looks je nieuwsgierigheid opwekken en vervolgens qua smaak ook nog waarmaken hoe ze eruit zien.

Ta Toru

Bij Ta Toru is het eerste gevoel alsof je in de gemoedelijke sfeer van een Molukse familie bent beland. Is het etenstijd? Schuif aan, wees welkom en kijk in de stralende lach van een van de eigenaren. De mannen zorgen ervoor dat familierecepten niet verloren gaan én zetten hiermee deze Aziatische keuken in Amsterdam op de kaart. Gerechten geserveerd op bamboe met bananenblad. Die je natuurlijk zo uit de hand eet. Een goat stick met ketjap voor even tussendoor of een bumbu bowl gevuld met nasi kuning waarmee je er weer tegenaan kunt. Vegetarisch lekkers is er in de vorm van vega saté. Ogen dicht en proeven maar! Onze persoonlijke favoriet: de tropische vertaling van een bak dampende nacho’s met gesmolten cheddar. Denk: bananenchips, romige satésaus en creme fraîche en je kan niks anders meer dan je vingers erbij aflikken. Selamat Makan!