12 augustus 2019, door Isabeau Reynvoet

Gentse wortels: restaurant Roots in Gent

12 augustus 2019, door Isabeau Reynvoet

Gentse wortels: restaurant Roots in Gent

Puur, no-nonsense en lekker eten in Gent? Dan is restaurant Roots Gent een absolute aanrader. Het restaurant bestaat al sinds 2016, maar is nog steeds een relatief onontdekt pareltje in de Arteveldestad. Wij zijn in elk geval fan, hopelijk jij straks ook!

restaurant Roots Gent

restaurant Roots Gent

Aan eettentjes geen gebrek in de Gentse wijk Patershol. In de schaduw van het Gravensteen waan je je even terug in de tijd (al is dat in het historische Gent sowieso niet lastig – prachtig vinden we de stad). Al verraden de vele Japanse, Indonesische en Turkse eettentjes nét iets anders. Let even op als je loopt te struinen want achter de gevel van de Vrouwebroersstraat nummer vijf schuilt een verborgen Gents pareltje. Ooit zat hier het bekende restaurant Karel De Stoute, maar toen dat in 2016 naar de overkant van de straat verhuisde, maakte Roots zijn entrée.

Roots is een kleinschalig restaurant met plaats voor slechts twintig couverts. Om die ongedwongen sfeer nog te versterken, vind je het bestek niet op tafel, maar in een lade, net als thuis. De fles wijn blijft gewoon op tafel staan zodat je zelf kan inschenken (we like!) en de menukaart hangt aan een haakje. Een authentieke stenen vloer en houten schoolstoelen maken een en ander nóg warmer. En gezelliger.

Bij restaurant Roots in Gent spelen ze ‘open kaart’ en werken de chefs zowel ’s middags als ’s avonds met een vast menu. Onder het motto “back to the roots” staan lokale en eerlijke producten centraal. Vis uit de Noordzee, vlees van lokale boeren en groenten van de West-Vlaamse bio boer Le Monde Des Mille Couleurs. De keuken is gastronomisch, uiteraard, maar op een heerlijke no-nonsense en toegankelijke manier. De chef past het menu bovendien voortdurend aan, zodat de producten altijd verse en seizoensgebonden zijn. Naast een wijnkaart met zowel klassieke, als natuurwijnen, vind je bij Roots ook een uitgebreid gamma artisanale bieren.

Chef Kim Deviscchere is met Roots niet aan zijn proefstuk toe. Zo liep hij stage bij het beroemde In De Wulf in Dranouter (!) en werkte hij in Gent bij Volta, Publiek en Horseele (allemaal niet de minsten, zoek maar eens op).

Vriendin Nele Victoor ontfermt zich over de gasten en dat doet ze met hart en ziel. Lekker eten in een gezellige, ongedwongen sfeer? Dan ben je bij Roots aan het juiste adres. Voor de lunch betaal je 28 euro, voor het diner ben je 55 euro kwijt.

Roots – Vrouwebroersstraat 5 – Open van maandag tot en met vrijdag van 12u tot 14u en van 19u tot 21u30