5 oktober 2018, door Maartje

Gezonde en bewuste weekendtips van 5-7 oktober 2018

5 oktober 2018, door Maartje

Gezonde en bewuste weekendtips van 5-7 oktober 2018

Nu kun je helaas niet overal bij zijn. Jammer voor je FOMO. Dat wordt dus even kiezen waar je prioriteit ligt. Gezondheid en sterker worden? Duurzaamheid en mode? Of innerlijke groei en rust? Die keuze komt vanzelf, niet?

Healthy Fest

Healthy Fest

Op 6 en 7 oktober is het in en rondom Hotel van Oranje een sportieve bedoening. Bij Healthy Fest kun je kiezen uit 6 verschillende tracks en zo je dag zwetend, hijgend en puffend doorkomen. Ontspannen zeggen ze ook dat het is. Maar dat kunnen wij ons bij het lezen van de termen rennen, kettlebell workout, bad ass core niet echt voorstellen. De tracks zijn ingedeeld naar de voorkeuren voor crossfit, krachttraining, buddy workout, ademhaling, yoga of outdoor. Vervolgens staat er een mooi – en 100% voldoening gevend – programma voor je klaar. Met genoeg tijd voor een gezonde lunch en wellicht nog net genoeg energie over voor een diner en een dansje. Is één dag niet genoeg dan kun je ook blijven slapen in het mooie Hotel Healthy Fest en kies je de dag erna een andere track. Vinden we wel bikkel.

Inner Peace Conference

Inner Peace Conference

Al voor de derde keer is het tijd voor de Inner Peace Conference. Op vier prachtige – nee, de prachtigste – locaties van Amsterdam worden meesters, teachers, spirituele leiders en yogi uit heel de wereld ingevlogen om ons een stukje meer innerlijke vrede te brengen. De vorige twee jaren was een hit en ook dit jaar belooft weer mooi te worden. We lezen net dat het uitverkocht is. Maar er valt linksom of rechtsom altijd nog wel ergens aan kaarten te komen.

DSFW

DSFW

Oktober is de maand van duurzaamheid. Dag van de Duurzaamheid en diverse events daaromheen, zoals het Sustainable Globalization Event. En van 5-14 oktober is het Dutch Sustainable Fashion Week. Anders dan alle andere Fashion Weeks wereldwijd, is DSFW een event verspreid door heel het land. En niet alleen voor de jetset. High end, low end en alles daar tussenin. Iedereen laat zich van zijn beste duurzame modekant zien.

Better Health Event

Better Health Event

En toen hadden we dit stuk online staan en bleken we er nog eentje te zijn vergeten. Oops! Last maar zeker not least, het Better Health Event. Op 6 en 7 oktober blaakt de Amsterdamse RAI van gezondheid. Sprekers als oprichtster Amber Albarda, Vivian Reijs, Jesse van der Velde en Dokter Juriaan – die als je het ons vraagt de Nederlandse belichaming van McDreamy is – vertellen alles over orthomoleculair eten, hormonen, een vegan lifestyle, in balans blijven, mind food en meer. Verder zijn er (kook)workshops, yogalessen, therapeuten en heel veel mooie merken. Zo’n heerlijk dagje waar je met een buzzing brein en genoeg inspiratie vandaan gaat komen.