Nederland21 oktober 2017, door Maartje

HALLO SALAAM

Nederland, 21 oktober 2017, door Maartje

HALLO SALAAM

Yay, het is herfstvakantie! En het is dus ook weer tijd voor Cinekid Festival 2017. Het “filmfestival” voor kinderen van 3 tot 14 jaar. Je ziet er meer dan films, namelijk ook docu’s, games, je favo acteurs en YouTube’ers. Het festival is al even gaande op 35 locaties door het land heen. En 21 oktober is de aftrap in het Amsterdamse Westerpark. Ons oog viel op de docu HALLO SALAAM van Kim Brand. Een roerend verhaal over twee Nederlandse jongens die een paar dagen in een vluchtelingenkamp doorbrengen.

Barts-Boekje- hallo salaam 2Toegegeven, we kregen direct een brok in onze keel bij het zien van de trailer van HALLO SALAAM. Het vertelt het verhaal van Sil (10) en Merlijn (11) die met hun moeders een paar dagen naar een vluchtelingenkamp op Lesbos gaan om te helpen. De ontmoetingen met de kinderen die er wonen, de gedachten en gevoelens die daardoor bij de jongens opkomen en de vrolijke avonturen die ze samen beleven. Wat ons betreft een mooie manier voor kinderen om zich in te leven hoe het is om huis en haard te moeten verlaten en op zoek te gaan naar een nieuw bestaan.

De 15 minuten durende docu gaat zondag 22 oktober in première op Cinekid. Er staan een paar regenachtige dagen op het menu deze herfstvakantie. Duik die bios maar gerust in. HALLO SALAAM gaat na Cinekid op wereldtournee langs de diverse film- en documentaire festivals. En zal tevens te zien zijn op IDFA.

X,
Nina