Nederland, Zandvoort2 november 2018, door Maartje

het hele jaar door slapen aan het strand: Boulevard 5 Zandvoort (en hondjes zijn welkom!)

Nederland, Zandvoort, 2 november 2018, door Maartje

het hele jaar door slapen aan het strand: Boulevard 5 Zandvoort (en hondjes zijn welkom!)

We zijn dan ook altijd op zoek naar de lekkerste hotels aan het strand waar we onze intrek kunnen nemen, als het even kan met het hele spul: man, baby én hond (en ikzelf natuurlijk). In die categorie ontdekten we onlangs het heerlijke Hotel Boulevard 5 aan de boulevard in Zandvoort. 

Hotel Boulevard 5 Zandvoort

Hotel Boulevard 5 Zandvoort

Aan de boulevard in Zandvoort dus, staat hotel Boulevard 5. Boulevard Paulus Loot nummer 5 om precies te zijn. Dat is fijn en handig want ook wie met de trein is, hoeft geen capriolen uit te halen om er te kunnen komen: hartstikke centraal staat het hotel aan ‘Amsterdam Beach’ *knipoog*, met uitzicht op de door ons zo geliefde Noordzee. Dat staat het hotel al heel lang, al is het pas sinds anderhalf jaar Boulevard 5: daarvoor heette het hotel het Hotel Zuiderbad en werd het gerund door de vader van de huidige eigenaresse. Zij wilde de boel wel overnemen maar dan moest het wel even helemaal anders: ten eerste zagen Joleen en haar vriend (die elkaar bij Ikea ontmoet hebben – vind ik mooi) het niet zitten om, net als (schoon)vaders, standaard 80 uur per week te moeten werken. En terecht. Een grote verbouwing werd de oplossing: van 26 kamers gingen ze naar 9 studio-stijl verblijven.

Die werden zowel praktisch als smaakvol ingericht: bij Boulevard 5 verblijf je minstens 3 nachten op een rij en het restaurant is niet open voor diner dus moest er in iedere kamer een fijne keuken komen. Plus een relaxte woonkamer, een uitgebreide (heerlijke!) badkamer en uiteraard een plek om je hoofd te rusten te leggen. Er werd getimmerd, geklust, geschilderd en verbouwd, veel eigenhandig, en het resultaat is er naar: die 9 verblijven zijn stuk voor stuk van alle gemakken voorzien, werden bijzonder smaakvol ingericht (leuk weetje: Joleen en Bas lieten zich inspireren door Hotel Vesper in Noordwijk, wat wij een bijzonder goede bron van inspiratie vinden. Let wel: inspireren. Het was een bewuste keuze om wat meer ‘relaxed-heid’ toe te voegen. Minder design, minder opzitten. Meer huiskamer, meer thuiskomen). Alles werd licht en zonnig en je kúnt niet anders dan door de gigantische ramen (die allemaal bijna helemaal open kunnen) naar buiten staren als de zon de zee in zakt. Hoewel we de doorkijk over de daken van Zandvoort toen de zon opkwam door het keukenraam minstens zo heerlijk vonden. In je pyjama aan een kop thee, stroopwafels en pepernoten met de verwachting van de stranddag die nog komen gaat – heerlijk.

In je pyjama aan een kop thee, stroopwafels en pepernoten met de verwachting van de stranddag die nog komen gaat – heerlijk.

Over het begin van de dag gesproken: die gaat bij Boulevard 5 bijzonder goed van start. Handjes op elkaar voor het ontbijt! Er wordt, lekker, nu eens een keer niet aan een buffet gedaan. Slim ook: het is een klein hotel en er is veel minder verspilling wanneer aan tafel geserveerd wordt (als je dat wil dus: je kunt ook in je eigen woonkamer met keuken blijven, ook gezellig, maar dan mis je wel wat). Er komt een mandje op tafel met verschillende soorten broodjes en patisserie, er staan jammetjes en je kunt kiezen voor een ei any style. Wij namen scrambled. Omdat we dat lekker vinden maar ook omdat die echt niet overal ‘goed’ gedaan wordt. Hier wel. Perfect ei, perfecte bacon, alles lekker. Ook pluspunten voor dat mandje: heerlijke verse producten en geen onnodige overdaad maar precies genoeg. En als je toch nog wat meer wilt, dan vraag je lekker bij.

Later op de dag mag je aanhaken voor de eenvoudige maar tiptop lunch – precies van dat strandmateriaal: een uitgebouwde tosti, een broodje van de dag, een boterham met pindakaas-plus en broodjes met garnalen- of champignonkroketten. En voor de borrel: Bas en Joleen hebben hun best gedaan (met verve) een mooie selectie aan producten samen te stellen die je ook kunt kopen. Voor op je eigen kamer of als het leukste en lekkerste souvenir voor thuis. Alles lokaal óf met een goed verhaal. En lekker natuurlijk, dat was ook een vereiste. Er is Jopenbier uit Haarlem, ook de zomerse strand IPA van het label (At the Beach), er zijn vier heerlijke wijnen (voor elk wat wils, wij hingen aan de cote de provence rose), er is een knappe selectie jenevers en gins uit de buurt (Bas vertelt je er graag over!).

Al vonden we het leukste dat Boulevard 5 samenwerkt met de Zandvoortse Groene Zusjes. Dus nee, niet de Groene Meisjes, die bloggen over duurzaam leven (ook leuk hoor), maar de Groene Zusjes die om de hoek van het hotel hun winkel hebben waar ze allerlei gezonde, veelal glutenvrij/ suikervrije enzo lekkers maken. De chocoladecake lonkt, trust me. 

Overigens doen Bas en Joleen nog meer duurzame duiten in het zakje, naast het goede ontbijt, de producten uit de omgeving en de waakzaamheid voor verspilling: zo worden de champignons van de eerdergenoemde kroketten bijvoorbeeld gekweekt op de drap van de eigen Boulevard 5 koffie. Niet in eigen huis maar het is wel zo geregeld. Top toch?

Tot slot: ik zei het al even: hondjes zijn hartstikke welkom (hehe, eindelijk, zo fijn!) maar Boulevard 5 is ook absoluut een dikke tip voor wie het klein spul de hort op wil: een babybedje is zo geregeld, op iedere verdieping is een fijne familiekamer waarbij er één woonkamer met keukentje en een badkamer is en twee slaapkamers. Voor de kleine en iets grotere kids is er een te leuke speelhoek met boekjes en kleurplaten en meer van zulks in het woonkamer-stijl restaurant op de begane grond en alles ádemt gewoon dat heerlijk gevoel van de zoete inval. En dat aan het strand. Wat wil een mens nog meer? Voor jouzelf staan er overigens ook nog wat fraaie leesboeken paraat, mocht je die van jezelf vergeten zijn.