Nederland, Noordwijk13 september 2019, door Maartje

goed om niet te vergeten: Vesper Hotel in Noordwijk

Nederland, Noordwijk, 13 september 2019, door Maartje

goed om niet te vergeten: Vesper Hotel in Noordwijk

Moeten we het hier niet weer eens over Hotel Vester in Noordwijk hebben? Yes! Moeten we. Het Vesper Hotel is een oer-Hollands strandhotel in een voor de Nederlandse kust zo typerend wit, vierkant gebouw. Niet perse reuze aantrekkelijk maar de locatie en de moderne, kleurrijke inrichting maken dat dubbel en dwars goed.

Hotel Vesper Noordwijk

Hotel Vesper Noordwijk

Het hotel met 27 kamers staat aan het rustigere deel van de Koningin Astrid Boulevard in Noordwijk. Eenmaal binnen hoef je niet in de rij te staan voor de incheckbalie maar word je met een welkomstdrankje van het huis aan de bar geparkeerd. Daar loodsen ze je door de incheckprocedure heen en krijg je nog een handjevol tips terwijl je koffers – de luxe – naar boven worden gebracht. Kun je daarna meteen je kamer gaan verkennen, het (fijne!) restaurant, de bar of hop, het strand op. Met een beetje geluk – of een gedegen voorbereiding – krijg je de sleutels van de terrace suite. Die kamer heeft zeezicht, een heerlijk kingsize bed, een enorm balkon met ligbedden, een Eames-loungestoel, een ligbad, eveneens met uitzicht over de noordzee, een ruime douche met water dat van alle kanten komt en een riante sauna, heerlijk voor koudere stranddagen.

Maar je mag ook naar het Azzurro Wellness Centre, een kleine 10 minuten ver- derop, waar je als hotelgast gratis kunt zwemmen. ach, eigenlijk is iedere kamer, gevuld met unieke vondsten van Franse markten, de moeite waard. Maar het is vooral de prachtige bar die hoge ogen gooit: de drank- stelling loopt helemaal door tot aan het glas-in-lood- dak. tot slot nog een dikke vette plus voor het ontbijt, een goed voorzien lopend buffet waarbij je ook nog een pannenkoek of een ei kan bestellen. Kost dat? Gemiddeld 130 euro per kamer per nacht.

Vesper Hotel
Koningin Astrid Boulevard 46, Noordwijk vesperhotel.com