Sissi – vissersdorp op Kreta + wandeling naar Malia

13 oktober 2021, door Manon (Hey Frits)
Sissi – vissersdorp op Kreta + wandeling naar Malia

Ken je het dorpje Sissi op Kreta nog niet? Zet ‘m dan zeker op je must-visit-lijstje als je naar dit Griekse eiland gaat, want dit schattige vissersdorpje is erg leuk om te bezoeken. Klein maar fijn, maar erg leuk om aan te doen tijdens een dagtrip met de auto of om te combineren met een wandeling vanuit badplaats Malia.

Sissi op Kreta

Hoe kom je in Sissi?

Het vissersdorpje Sissi ligt 20 kilometer ten oosten van Chersonissos en 40 kilometer vanaf de hoofdstad Heraklion. Met de auto is het goed bereikbaar, met het openbaar vervoer iets minder – maar niet onbereikbaar. Je kunt op de website Rome2Rio de route checken, maar je wordt met de bus langs een drukke (snel)weg afgezet en niet midden in het dorp. Een taxi nemen is ook nog een optie, maar alleen betaalbaar als je niet te ver vanaf Sissi verblijft.

Manon in Sissi Kreta Straten in Sissi Haven in Griekenland

Lees ook: Stylish boutique hotel op Kreta – Irida Chic Hotel

Waar kun je parkeren?

Kom je met de auto, dan kun je net iets buiten het centrum gratis parkeren. Tik in Google Maps ‘open free parking sisi’ (met 1 ‘s’) om vanuit daar richting het gezellige kleine centrum van Sissi te wandelen.

Uitzicht over de baai Grieks blauwe deur

Leuke plekken in Sissi

Het gebied rondom de haven is het mooiste deel van Sissi. De haven is gelegen is een baai, met aan de ene kant allerlei gezellige restaurantjes en aan de andere kant een uitzicht op een heleboel prachtige palmbomen. Tussen die palmbomen ligt een hotel (Palm Bay) verscholen met daaraan een terras waar je prachtig uit kunt kijken over de baai.

Palmbomen op Sissi Hangmatten tussen de bomenSissi Kreta Griekenland

Zwemmen in Sissi

Heb je goed weer als je richting Sissi gaat? Neem dan je zwemspullen mee, want in de baai kun je zwemmen. Er ligt een klein zandstrandje waar je makkelijk het water in kan. Ook bij veel wind kun je hier lekker rustig zwemmen, want omdat het een baai is zijn hier geen golven.

Strandje bij Sissi

Wandeling van Sissi naar Malia

Sissi ligt ongeveer 10 kilometer vanaf Malia, een bekende badplaats in die regio. Tussen Sissi en Malia ligt een gebied waar je mooi kunt wandelen, langs een ruige kustlijn en met mooi uitzicht op de bergen. Toegeven, niet het héle stuk is mooi, want je komt ook een hoop vergane glorie tegen aan de rand van Malia, maar toch is deze wandeling de moeite waard als je de ruige kustlijn wil zien en je graag een flinke wandeling maakt.

Je vindt de route via Google Maps. Tik als eindpunt ‘Potamos Beach’ in Malia in om de route via de kust te lopen. Als je daar uiteindelijk bent, kun je zelf de route terug naar je hotel of appartement bepalen.

De ruige kust Kreta Manon op Kreta De ruige kust