Stylish boutique hotel op Kreta – Irida Chic Hotel

10 oktober 2021, door Manon (Hey Frits)
Stylish boutique hotel op Kreta – Irida Chic Hotel

Ben je op zoek naar een stylish boutique hotel op Kreta? Hey Frits logeerde in Irida Chic Boutique Hotel en Spa in Stalida en iedere dag is het een feestje op hier wakker te worden. Een kleinschalig hotel met aandacht voor detail.

 

Kleinschalig en stylish boutiquehotel op Kreta

Het Griekse eiland Kreta staat vol met grootschalige hotelresorts met gekleurde glijbanen en grote buffet-eetzalen. Maar gelukkig zijn er ook genoeg kleinschalige en stylish boutique hotels op Kreta te vinden, zoals Irida Chic Boutique Hotel in Stalida, niet ver van Chersonissos in Oost-Kreta.

kamer Irida Chic Boutique Hotel Kreta Slaapkamer Irida Chic Boutique Hotel Kreta Badkamer Irida Chic Boutique Hotel KretaManon Irida Chic Boutique Hotel Kreta

Adult only hotel

Dit stylish boutique hotel op Kreta heeft 25 kamers, variërend van standaard 2-persoonskamers tot suites en familiekamers. Familiekamer is trouwens wat misleidend, want vanaf april 2022 is dit een adult only hotel dus je kunt alleen met meerderjarige familie komen. Direct boeken bij het Irida Chic hotel is gek genoeg niet mogelijk, maar je kunt dit hotel met halfpension boeken bij Sunweb.

Gezellig hoekje in de tuin Het zwembad Details Irida Chic Boutique Hotel Kreta

Lees ook: Kreta in het najaar – hét moment om Chersonissos te ontdekken

Halfpension met 5-gangendiner

Halfpension is in dit geval niet eten halen bij een buffet, maar iedere avond een 5-gangendiner en eten wat de pot schaft. De pool area wordt ‘s avonds omgetoverd tot gezellig restaurant waar je aanschuift en geniet van allerlei fijne (meestal Griekse) gerechtjes. Als je vegetarisch eet kun je dat natuurlijk aangeven en wordt het menu iets aangepast. Het ontbijt is iets minder fancy en vrijwel iedere dag hetzelfde, maar je kan zeker variëren in de ochtend.

Irida Chic Boutique Hotel Kreta Tuin hotel Tuin in hotelZitje bij de kamer

Zwembad en tuin

Het hotel heeft een klein zwembad met een aantal ligbedden en zitzakken, maar het is niet perse een hotel voor zwembadliggers. Niet erg, want er zijn genoeg zand- en kiezelstranden op loopafstand. Verder is de tuin op het complex prachtig. De accommodaties zijn verdeeld in verschillende blokken en daartussen is een fijne tuin met allerlei leuke hoekjes en mooie bloemen en planten aangelegd.

Zwembad Irida Chic Boutique Hotel Kreta Het restaurant

Geen workation locatie

Zodra ik hier voet over de drempel zette dacht ik meteen: ‘dit is ook echt een toplocatie voor een korte workation‘. Overal zijn leuke hoekjes waar je lekker in de schaduw of binnen kunt werken, maar als snel kwam ik erachter dat er hiervoor een ding mist … een snelle wifi-verbinding. Die is hier echt dramatisch slecht. Slecht als in, soms kun je nog niet eens een whatsapp berichtje versturen. Gemiste kans, want ik zou hier echt op workation gaan als die faciliteiten goed zouden zijn. Aan de andere kant: dit hotel is nog steeds een prachtige vakantie-hotspot waar je juist even wat vaker offline kunt gaan!

Zitje Irida Chic Boutique Hotel KretaIrida Chic Boutique Hotel Kreta

Boutique hotel in Oost-Kreta

Irida Chic Boutique Hotel ligt in de toeristische badplaats Stalida (of Stalis), net ver genoeg van het centrum om geen last te hebben van de restaurants en bars maar wel lekker op wandelafstand van de gezelligheid. Stalida zelf is niet heel bijzonder en heeft weinig authentiek Grieks, maar je vindt er fijne zandstranden en het ligt niet heel ver vanaf de luchthaven in Heraklion.

Tuin Irida Chic Boutique Hotel Kreta Schaduw in de tuin Irida Chic Boutique Hotel KretaIrida Chic Boutique Hotel Kreta

Prijzen en beschikbaarheid

Via Sunweb is dit stylish boutique hotel op Kreta te boeken tussen april en oktober. Afhankelijk van de reisperiode variëren de prijzen tussen de 450 euro (laagseizoen) en 700 euro (hoogseizoen) voor een standaard 2-persoonskamer vanaf 8 dagen.

Schaduw detail Irida Chic Boutique Hotel Kreta Interieur Irida Chic Boutique Hotel Kreta Details