1 december 2023, door Sanne Carbaat

Een winterse wandeling met de hond in het bos

1 december 2023, door Sanne Carbaat

Een winterse wandeling met de hond in het bos

Trek je dikke winterjas aan, doe je sjaal om en zet een warme muts op je kop. Tijd om een flink stuk met je viervoeter te gaan wandelen en de kou te trotseren. Hoe lekker om met z'n tweeën of misschien wel met heel de bende naar het bos te gaan, juist ook als het wat frisser is. We snappen dat als het keihard sneeuwt of regent je misschien niet direct staat te springen om naar buiten te gaan en je liever lekker warm met je deken en een kop thee op de bank blijft liggen, Maar he: er zijn genoeg redenen om het wel te doen! Je wordt er namelijk ook zelf een ander mens van kunnen we je verzekeren.

Sneeuw! Alsof je in het sprookjesbos loopt

Sneeuw! Alsof je in het sprookjesbos loopt

Ben je weleens in de Efteling geweest? Als het heeft gesneeuwd, voelt het al snel net zo sprookjesachtig! Op het moment dat het gesneeuwd heeft en je loopt in het bos, dan heb je het gevoel alsof je in een sprookjesbos bent. De takken hangen een stuk lager dan normaal en zitten vol sneeuw. Bij iedere stap die je zet, hoor je het knisperende geluid van de bladeren die onder je voeten liggen. Dit geluid omschrijft alles waarom je juist in de wintermaanden met je keffer naar het bos moet gaan. Ja, koud, maar energie voor tien na de wandeling (en een leeg hoofd, ook altijd fijn).

Word één met de natuur

Word één met de natuur

De natuur heeft iets bijzonders. Dat geldt overigens niet alleen voor de wintermaanden; alle seizoenen hebben wel íets. Maar wat maakt de natuur tijdens de winter nou zo extra bijzonder? Dat zijn de sporen van de dieren in de sneeuw, zoals van een konijn of zelfs een ree. Daarnaast zijn de bladloze bomen in grote getale aanwezig. Door met je mini labradoodle een wandeling door het bos te maken, heb je bijna het gevoel alsof je onderdeel bent van dit stukje natuur. Des te belangrijker is het dus ook om goed voor de natuur te zorgen.

 

 

Een avontuur voor jou en je keffer

Een avontuur voor jou en je keffer

Een lange winterse wandeling is voor iedere keffer een avontuur op zich. Vooral wanneer het heeft gesneeuwd en de geur van de grond eronder minder goed te ruiken is, zul je zien dat je hond nog meer moeite doet om flink te snuffelen in de sneeuw. Helemaal wanneer je een hond hebt die dol is op sneeuw. De Japanse Shiba Inu is hier een goed voorbeeld van. Naast dat het echte jagers zijn, zijn deze viervoeters ook dol op sneeuw. Vooral in het winterseizoen is het dus ook voor honden een hele belevenis om in het bos op zoek te gaan naar nieuwe geuren.