1 maart 2024, door Maartje

Op reis met de hond: essentials voor een zorgeloze trip

1 maart 2024, door Maartje

Op reis met de hond: essentials voor een zorgeloze trip

Als het even kan nemen we de hond mee op vakantie, al is dat een stuk makkelijker als je met de auto of trein gaat. Een beetje voorbereiding is dan wel handig, zodat je niet ergens heen gaat waar honden niet in de kamer mogen of net het strand dicht is voor de keffers. Of je nu op vakantie gaat in eigen land of met de auto vertrekt naar het buitenland: voorbereiding is key. In beide gevallen zijn er een paar dingen die je nu alvast kunt regelen. In deze blog lees je er meer over.

Fijne plekken in Nederland waar de honden meer dan welkom zijn, hebben we hier verzameld.

 

Accommodaties waar de hond mee mag

Accommodaties waar de hond mee mag

Of je nu een weekendje weg gaat, een midweek weg boekt of langer op vakantie gaat: het regelen van een goede accommodatie is een van de eerste dingen waar je naar kijkt. Bijvoorbeeld een huis met een grote tuin, juist een appartement in de buurt van een park, of een huisje bij het strand. Zo kan je keffer iedere dag genoeg bewegen en lekker ravotten. En na een lange dag lekker tot rust komen de eigen hondenmand, wat meteen een gevoel van vertrouwen geeft.

Zijn er plekken waar de hond niet welkom is?

Zijn er plekken waar de hond niet welkom is?

Er zijn bepaalde plekken waar je met de hond niet mag komen. Denk daarbij aan bepaalde stukken strand, maar ook horeca, of andere openbare plekken. Sommige hotels mag je bijvoorbeeld wel de hond meenemen in het restaurant, maar niet op de kamer (of andersom). Niet onoverkomelijk, maar wel handig om van tevoren te weten. Als de hond meegaat op citytrip zijn er op een paar plekken in de stad misschien speciale gebieden aangelegd waar je hond lekker kan rennen of zwemmen. Wel zo fijn, helemaal tijdens de warmste dagen van het jaar.

Ga goed voorbereid op reis met je hond en doe de nodige aankopen alvast online

Ga goed voorbereid op reis met je hond en doe de nodige aankopen alvast online

Om goed voorbereid op reis te gaan, is het slim om sommige inkopen van tevoren te doen. Denk daarbij aan het kopen van een hondenren, bijvoorbeeld voor op de camping. Dan kan ‘ie we los, maar niet weg. Maar misschien heb je ook een (extra) hondenriem nodig of je koopt graag een extra dekentje om je trouwe viervoeter lekker comfortabel te houden. Op het gebied van accessoires voor de hond is er enorm veel mogelijk, en er zijn echt een aantal dingen die je gewoon bij je moet hebben om het voor jezelf zo makkelijk mogelijk te houden, en voor de hond zo fijn mogelijk.

Leuke labels voor de keffer? Vind je hier!