25 januari 2024, door Nina van Hilst

Oogst, de boerderijwinkel in de stad

25 januari 2024, door Nina van Hilst

Oogst, de boerderijwinkel in de stad

Een zwak hebben we voor kneuterige boerderijwinkels in het buitengebied. Bij gebrek aan tijd en vervoer komen we er alleen niet elke week. Leiden, Woerden en Haarlem zijn de eerste steden waar boerderijwinkel Oogst is neergestreken. Dit nieuwe concept brengt het beste van veel werelden samen. In een knap interieur midden in de stad koop je de meest verse producten van ecologische boeren uit de buurt. Groenten, fruit, vlees en zuivel van boeren die natuurinclusief werken. Dat is minstens biologisch en vaak nog een beetje beter. Behalve verse producten vind je bij boerderijwinkel Oogst ook producten als bonen, honing, thee en meer lekkers voor in je keuken. Je kunt in deze stadse boerderijwinkel alles vinden voor een gezonde, verse maaltijd met producten uit de buurt en in het seizoen.

 

Ben je nieuwsgierig naar deze regeneratieve boeren? Ga dan eens slapen bij Hide&b.

Oogst

Oogst

Het liefst doen we onze boodschappen direct bij de boer. Oogst maakt dit in Leiden, Woerden en Haarlem net een beetje toegankelijker. Daar fiets je hartje centrum “langs de boer”. Hier koop je biologische groenten en fruit van het seizoen, vlees en zuivel van dieren die een fijn buitenleven hebben (gehad) en meer gezonds voor in je keukenkast.

Niet alleen op het gebied van landbouw – want natuurinclusief is de toekomst – maar ook van verkopen is Oogst future proof. Leuk detail is dat de winkels van Oogst in principe onbemand zijn. Je opent de deur van de winkel met een app, doet in je mandje wat je wilt en rekent dit ook weer af via de app. Download de app, bekijk wat voor moois ze hebben en fiets zeker langs om zo natuurinclusieve landbouw mee groot te maken.