Japan, Osaka10 maart 2024, door Isa de Laat

Hotel OMO7 Osaka by Hoshino Resorts: de perfecte uitvalbasis in Osaka, Japan

Japan, Osaka, 10 maart 2024, door Isa de Laat

Hotel OMO7 Osaka by Hoshino Resorts: de perfecte uitvalbasis in Osaka, Japan

Osaka is huge en met zoveel te zien (en eten) wil je goed zitten qua accommodatie. Nu kunnen we natuurlijk een lijstje opsommen met hotels in iedere buurt, maar we kunnen je ook gewoon rechtstreeks naar OMO7 Osaka by Hoshino Resorts sturen. Kindvriendelijk, maar ook top voor de vakantieganger of zakenlui. Waarom? De belangrijkste attracties vind je op loopafstand, het ontbijt is goed en de kamers zijn fijn. Het leukste van allemaal zijn misschien nog wel de activiteiten die ze organiseren. Hotel OMO7 Osaka: de perfecte uitvalbasis in Osaka, Japan.

Tips voor wat er dan te beleven valt in Osaka? Check snel dit artikel 

OMO7 Osaka by Hoshino Resorts

OMO7 Osaka by Hoshino Resorts

Niet alleen Osaka is huge, maar met 436 kamers doet ook OMO7 Osaka (onderdeel van Hoshino Resorts) aardig mee. Met een beetje geluk bemachtig je een kamer op een van de bovenste verdiepingen (het gaat tot de veertiende verdieping). Verwacht dus geen boetiekhotel, maar wel een schoon en fijne uitvalbasis voor een redelijke prijs. Lang met je spullen zuilen hoeft niet, OMO7 Osaka ligt recht tegenover JR Shin-Imamiya Station en vanaf daar ben je binnen no time in de andere steden of het vliegtuig. Ook de entree is groots, met een roltrap omhoog kom je bij de open lobby uitkijkend op de tuin van het hotel. In die tuin ligt de hot spring bathhouse (je bent tenslotte niet voor niks in Japan) en de kids kunnen razen op het veld. Aan de grote tafel met stroom kun je lekker werken (yes, prima wifi). Verder vind je in die hobby zitplekken (heel veel), een bibliotheek, een cafe en dining area (komen we later op terug) en een kast waar je spullen kunt pakken. Kunt pakken? Ja, je vindt er zo’n beetje alles wat je nodig hebt voor je verblijf: een yukata, schoeisel, tandenborstel en andere benodigdheden voor in je kamer.

Kamers

Kamers

Aha, die kamers. Laten we voorop stellen dat ze allemaal dikke prima zijn, al is er natuurlijk wat onderscheid. De meest standaard is de twin room: een moderne kamer en alle comfort die je nodig hebt. We bouwen langzaam op, want daarna komt de DanDan Room met een stapelbed en een veelzijdige woonkamer. Last best is de IDOBATA Suite, waar je met maar liefst zes gasten in kunt verblijven. In deze kamer, zeg maar gerust appartement, vind je vier bedden, een grote woonkamer met banken en een grote tafel. Slapen kun je als een prins, ontbijten ook. Daarvoor kun je naar het café (bestel daar hoe dan ook de Japanse omelet tosti) of naar de uitgebreide buffet area (waar je meer Japanse ontbijtjes tegen zult komen). Goede start van de dag hoor.

Activiteiten en locatie

Activiteiten en locatie

Crème de la crème van het hotel zijn toch wel de gratis rondleidingen die je als hotelgast kan ervaren in de stad. Een OMO Ranger (een leuk woord voor medewerker van het hotel), die de wijk op zijn duimpje kent, neemt je mee op sleeptouw. Zo namen we deel aan een rondleiding door de wijk Shinsekai (waar dit hotel zich in bevindt). In een uurtje zagen we de Tsutenkaku toren en het Janjan Yokocho winkelgebied. Oh, en we wisten waar we die avond gingen eten. Ze hebben ook andere tours, zoals een rondleiding waarbij je meer leert over de dashi- of bouilloncultuur van Kansai, een tour langs de beste kushikatsu (gefrituurde spiesjes van vlees en groenten) of een lezing over de tips en tricks van het nabijgelegen Universal Studios Japan.

Nog een beetje puf over aan het einde van de dag? PikaPika Night it is. In de tuin wordt iedere avond een exclusief evenement georganiseerd (altijd gelinkt aan een thema) waar je als hotelgast kunt snacken en er volop entertainment is.