Hotel Poppies Amsterdam-Noord

Nederland, Amsterdam Noord, 23 juni 2024, door Sascha Laks

Hotel Poppies Amsterdam-Noord

Oh yeah, we houden wel van een beetje vers bloed. En er is er weer een gevonden. Namelijk Hotel Poppies Amsterdam. Een hotel en café, nieuw te vinden in Noord. En ze noemen het niet voor niks Noord gestoord, want het is bijna gestoord hoeveel nieuwe dingen er komen in dit deel van Amsterdam. Meer weten over deze nieuwe toppers? Lees snel verder.

Poppies not Poppy's

Poppies not Poppy's

De papaverweg is de broedplaats van nieuwe hotspots (zo lijkt het tenminste). Want met regelmaat schieten de nieuwe concepten de grond uit. Zo ook dus Hotel Poppies. Leuke naam hè? Maar niet te verwarren met restaurant Poppy’s, die zit namelijk in de Pijp en Zuid. Hotel Poppies zit in Noord. Snap je het nog?

Sowieso is Noord een upcoming buurt. Het is het creatieve en industriële gebied van Amsterdam. Weten wat er allemaal te doen is? Hebben we verschillende lijsten voor. Kijk maar.

Het karakter

Het karakter

Maar even over Poppies. Wat is de filosofie van dit hotel? Nou gewoon, lekker fris, lekker vlot. Het karakter van Noord komt ook terug in het interieur van het hotel. De eigenaren van Poppies willen dan ook heel graag dat het voelt als thuiskomen. En dat doen ze door het je zo gemakkelijk mogelijk te maken. Bijvoorbeeld met zelf inchecken. Super handig, zeker voor de wat slordige en chaotische types onder ons (uhm), want nu kun je ook de sleutel niet verliezen. Oh, en om de hoek zit een café dat de hele dag open is. Daarover later meer. Dus, bij Hotel Poppies krijg je echt wel het idee van lekker thuis zijn, want je hebt veel eigen vrijheid. Lekker, als niet iedereen zo op je lip zit.

Café om de hoek

Café om de hoek

En dan nog even over het café, want dat is open all day (ha, dat rijmt). En dan hebben we het echt over de hele dag hè. Van ‘s ochtends vroeg, voor de early birds, tot de fijnproevers laat op de avond. Begin eerst maar met een bak koffie, en neem er dan ook gelijk maar een verse cinnamon bun bij. Ze weten bij Poppies café dan ook hoe je een dag moet eindigen, dus na een lekkere dag in de stad kun je hier terug (of nog steeds) neerploffen. Voor een paar small bites en wijn of bier. Lekker genieten, dat doe je hier zeker.

Keffers en Koters

Keffers en Koters

Of de keffers mee mogen? In het hotel helaas niet, want er is te weinig plek. En het is ook niet echt chill voor zo’n viervoeter om in een kleine ruimte te zitten, dus misschien maar beter om die doggo thuis te laten. Wel mogen ze mee naar Café Poppies. Kun je tijdens je dagelijkse loop even een pitstop maken bij dit café op de Papaver.

De koters mogen wel mee. Yay. Kids onder de 16 moeten wel onder begeleiding van volwassenen, en kids onder de 18 mogen hier wel slapen zonder ouders, maar wel met goedkeuring van de ouders. En baby’s? Die mogen natuurlijk ook mee, maar wees wel alert: de kamer is strikt voor twee personen. Dus ben je met z’n tweeën plus baby, dan moet je een kamer boeken voor drie personen. Een kinderbed past namelijk niet in de tweepersoonskamer.

Boeken, boeken en nog eens boeken

Boeken, boeken en nog eens boeken

Hotel poppies is gloednieuw, en dus nog een onontdekte parel. Boek snel een kamer om de drukte voor te zijn. Want het wordt er druk. Dat is zeker.