Nederland, Rotterdam21 februari 2016, door Maartje

Hotel Stroom, Rotterdam

Nederland, Rotterdam, 21 februari 2016, door Maartje

Hotel Stroom, Rotterdam

De wijk Delfshaven, randje Rotterdam-Centrum en de buurt waar de Euromast prijkt, is tegenwoordig één van onze nieuwe favorietste Rotterdamse wijken - met dank aan De Machinist, al tijden, en met dank aan Rauwdouwer en Parqiet, dikke nieuwbakken aanraders. Laat Hotel Stroom, niet nieuw, wel ook een keiharde favoriet, nou op struikelafstand van al deze adressen staan. Stroom is een hotel, dat verklapt de titel hierboven al, maar wel een bijzondere, namelijk een hotel met gigantische lofts waar je - als het even kan - zo voor een paar weken je intrek neemt. Gevulde koelkast, het grootste bad + douche-gebeuren dat je ooit zag en god-de-lijk-e bedden onder gele en groene buizen (waar de hete lucht en het water door stóómt, natuurlijk). Uitzicht vanuit je kamer op de Euromast (lekker iconisch) is ook gefixt en in de zomer is er een meer dan goed te versmaden dakterras, hetzelfde uitzicht incluis.

Barts-Boekje-Hotel Stroom Rotterdam 2

So far so good, maar er is meer: Hotel Stroom heeft namelijk, ook voor niet-gasten (zéker ook voor niet-gasten) een meer dan fijne restaurant-lobby met oprecht één van de betere hotel-ontbijtjes die we in tijden verorberden (nee nee, sorry, we moeten gaan, oke, nog eentje dan), met zalm, grof brood, perfecte eitjes en met, hoera, de veel te vaak vergeten old school essentials als huisgemaakte jam, pindakaas en hagelslag. 10 punten. Hotel Stroom

Hotel Stroom wordt door dezelfde mensen gerund als Hotel Pincoffs, die andere bovenstebeste in Rotterdam als het even allemaal net wat chiquer/duurder (heus niet mega duur) /luxer mag.