5 januari 2018, door Maartje

Hotelnacht 2018

5 januari 2018, door Maartje

Hotelnacht 2018

Museumnacht Amsterdam is leuk, dat is waar, maar mogen we heel, heel eerlijk toegeven dat we nog nét wat warmer lopen voor de hotelnacht in de hoofdstad? Can't beat a good staycation als je het mij vraagt, niet in de minste plaats omdat het thuisfront en ik tijdens een dergelijke feest in eigen stad ons steevast gedragen zoals op vakantie: uitgebreid ontbijten én lunchen én snacken én dineren. Omdat het kan en mag. Want -cation-dingen.Dus jubelen we alvast want Hotelnacht 2018 komt er aan, en dit jaar zijn er een aantal hele fraaie hotels van de partij, is ons verteld. En de evenementen van het vakantieweekend zijn bekend, ook leuk.First things first: wanneer is het? En kunnen we dan? Zaterdag 13 januari is het feest, bijna al.Dan: wie doen er mee?

Barts-Boekje- hotel 717

De hele lijst aan deelnemers is nog niet bekend maar sowieso van de partij zijn het Conservatorium HotelSeven one Seven, The Student Hotel en - en deze is leuk - pop-up hotel The Movement in de Bijlmerbajes, nog net voordat de er echt niet meer in de bajes ge-horecaat mag worden (so we heard). Slapen zoals je anders niet doet in je eigen stad dus, fijn, maar er is meer: feestjes. En etentjes. Zo verandert art'otel tijdens Hotelnacht in air'otel met luchtkastelen, air hockey, bellen blazen en heel veel bubbels. En het Pulitzer organiseert een Lavish Party. Wat? Een Roaring 20's fuif! Like. En zoals elk jaar organiseert INK Hotel de populaire Big Winners Quiz.

Barts-Boekje-conservatorium

En verder? Tango leren dansen in het Conservatorium Hotel, cocktails leren maken door Tess Posthumus in hotelbar The Tailor, naar een jaren-'70 roller state party in de Koepelkerk van het Renaissance Hotel, dansen bij Ecomama of plaatsnemen op de Wild Ride in het hotelbed op het dakterras van SkyLounge Amsterdam. Het Lloyd Hotel & Cultural Embassy wordt omgetoverd in de sferen van 1001 nacht, met spoken word en muziek. Schrijfster Nina Polak draagt voor in het Ambassade Hotel en er is jazz in het Park Plaza Victoria Hotel. Op zondag gaat het programma door met onder meer een Extreem Sweet Sunday in het NH Collection Grand Hotel Krasnapolsky en Morning After Mimosa's bij Café Stock van The Exchange.

vermeer

Hoewel dit toch wel de leukste is: Michelin-restaurant Vermeer opent na middernacht een pop-up Döner Vermeer met Kebab en Champagne. Hoe leuk is dat?!

Klaar nu? Nope. Je kunt óók nog naar een walking dinner in het prachtige Amrâth waarbij elke gang in een andere ruimte wordt geserveerd (mooi te combineren met Vermeer - just saying). Of je kunt snert eten bij Freddy's in Hotel De L'Europe. Voor de hotelfeestjes zijn losse Hotelnacht Tickets te koop. Voor sommige evenementen, zoals brunches en diners moet gereserveerd worden en/of zijn er bijkomende kosten.

Voor het actuele programma kijk je op hotelnacht.nl