• 18 June 2018
  • Happy New Website!
Hoe werkt deze site eigenlijk? Eenvoudig: Barts Groene Boekje gaat over duurzaamheid, Bartje over kids, Bart Bouwt over interieur en dan heb je nog Barts Kookboekje, Barts Beauty en Barts Bruiloft. Gebruik de zoekfunctie en je ziet alleen de posts van je favoriete categorie - it’s the simple life. Leuker nog: als je rechtsboven inlogt, kun je je eigen boekje creëren met alleen die tips die je wilt bewaren. Klik het hartje aan bij het adres van je voorkeur en check je persoonlijke Bart-kaart. Wil je niks missen, meld je dan aan voor de non-spam-nieuwtjes pagina.
18 June 2018
  • 01-12-2017
  • Friesland, Nederland, Uncategorized

Icoon Afsluitdijk

Icoon Afsluitdijk

Amsterdam Light Festival move over! Nou ja, niet echt natuurlijk. Want hoe meer “kerstverlichting” in de stad, hoe gezelliger. Maar – net als Glow Eindhoven – is er een nieuwe lichtshow om wat licht in de donkere dagen te brengen. De vernieuwde Afsluitdijk heeft een drietal exposities - Icoon Afsluitdijk - die een ritje richting het Noorden ineens een stuk aantrekkelijker maken. Glowing Nature, Windvogel en Lichtpoort zijn vanaf nu te zien als je over de dijk rijdt.

Je zag wellicht al wat spectaculaire filmpjes van een verlichte roadtrip in Nederland voorbij komen. Wat speurwerk leerde dat ze van het project Icoon Afsluitdijk zijn. Van de huidige drie lichtinstallaties die Studio Roosegaarde voor het project maakte, is Lichtpoort de permanente van het stel. De 60 monumentale heftorens uit 1932 aan het begin van de dijk zijn bekleed met een retro-reflecterende laag. Rijd je langs de torens dan licht je de torens op met het licht van de koplampen van jouw auto. Compleet back to the future richting Friesland. Of Noord Holland als je van de andere kant komt.

Barts Boekje - afsluitdijk

De andere twee showstoppers - Lichtvogel en Glowing Nature - zijn te zien tot 21 januari. Windvogel is een eerbetoon aan Wubbo Ockels, die droomde van slimme vliegers die zelf stroom op konden wekken. De vliegers van Windvogel zijn – behalve een mooi lichtspel – opwekkers van stroom voor 200 huishoudens. Glowing Nature moet je even de auto voor langs de kant zetten. In een van de bunkers langs de Afsluitdijk is een installatie gemaakt met lichtgevende algen. Waar je overheen kunt lopen en die je aan kunt raken voor een mysterieus effect.

Al met al een origineel staaltje lichtkunst die je ritje richting Friesland - bijvoorbeeld voor een logeerpartij in Leeuwarden of deze Friese boerderij – een stuk spannender zal maken.

X,
Nina