Nederland, Breda14 januari 2024, door Fenne Koenraadt

Nieuw in Breda: Il Limone

Nederland, Breda, 14 januari 2024, door Fenne Koenraadt

Nieuw in Breda: Il Limone

We keken er al maandenlang naar uit: de opening van Il Limone in Breda. Na jarenlang succes met Il Tartufo in Delft besloten de Siciliaanse vader en dochter, Fabio en Chiara, Breda te verrijken met een nieuwe Italiaanse zaak. Door leuke sfeerimpressies, sneak peeks van de verbouwing en winacties werd de komst van Il Limone luid aangekondigd op Instagram, en natuurlijk werden wij heel benieuwd. En nu is het zover: Il Limone heeft haar deuren geopend aan de Wilhelminastraat in Breda. Het is een Italiaanse (delicatessen)winkel, traiteur én osteria. Dat betekent dat je hier delicatessen en kant-en-klare gerechten kunt afhalen, maar ook ter plekke een hapje kunt eten.

Delicatessen & traiteur

Delicatessen & traiteur

Als je Il Limone binnenloopt vallen je ogen meteen op de goedgevulde vitrines vol met Italiaanse delicatessen, zoals anti pasti, kazen en vleeswaren. Vader en dochter hebben deze producten zelf uitgekozen bij kleine familiebedrijven en als echte Italianen vertrouwen wij erop dat zij als geen ander weten wat lekker is. De proscuitto di parma was er dan ook eentje die alleen in Italië zo goed smaakt. Bij Il Limone bereiden ze ook zelf verse kant-en-klare gerechten om af te halen, zoals pasta’s, groentegerechten en dolci (ja ja, ook hier de pistache cannoli). Lekker makkelijk voor thuis.

Osteria

Osteria

Plaatsnemen om ter plekke wat te eten kun je achterin de zaak. Ondanks we fan zijn van het afhalen van de verse producten en het leuke winkeltje, merkten we dat ze nog wel hun draai moesten vinden in de osteria. Door de drukte kwam de bediening wat chaotisch over, was de muziek niet goed te verstaan en waren er behoorlijk wat lekkere gerechten van de menukaart op, jammer! Wij snappen ook dat het voor een nieuwe zaak zoeken is en proberen het over een tijdje nog eens. Voor nu zeggen we: loop gezellig langs Il Limone in Breda om een kijkje te nemen en eventueel wat lekkers af te halen!

Il Limone