Nederland, Deventer28 maart 2019, door Barts Boekje

In de zevende hemel bij the lemon tree in Deventer

Nederland, Deventer, 28 maart 2019, door Barts Boekje

In de zevende hemel bij the lemon tree in Deventer

Binnenkomend in een gloednieuw restaurant is altijd een pretje. Zo ook bij The Lemon Tree. We zien Scandinavisch design, prachtig houten tafeltjes en zowaar een citroenboom. Wow! We volgen de dame die onze jassen heeft. Huh, moeten we naar beneden? Achter die dame met jassen aan? Ja, dat was dus de bedoeling. Beneden in het restaurant was namelijk de Chef's Table. En je raadt het al, daar was voor ons een plekje gereserveerd. Uitkijkend op de keuken konden we niet alleen genieten van het eten, we konden ook zien hoe het team van Valentijn alles bereidde. Conclusie? We zouden niet willen ruilen. Laat ons maar aan die tafel zitten en proeven. Wat een expertise en rust zien we in die keuken! Heel knap en ons niet gezien, dus.

The Lemon Tree

The Lemon Tree

The Lemon Tree zit in het centrum van Deventer en bezit een jong en enthousiast team. Chef’s Table, veel te fancy? Dat valt dus wel mee. Er is vrij weinig opsmuk te vinden en elke host is open, relaxed en laat je welkom voelen. Dat is dan ook heel fijn. Nog even over dat interieur. Als je aan de Chef’s Table eet, dan heb je aan je rechterzijde een laatje met het bestek erin. Voor elke gang kan je een nieuw bestekje pakken. Handy! Ook zit er een bakje in de tafel waarin je je telefoon kan leggen. Toegegeven, de telefoon lag bij ons wat vaker op tafel omdat we alles wilden vastleggen. Origineel is het wel! Ok, nu over naar het eten.

Het lekkerste ooit

Het lekkerste ooit

Goed, we krijgen acht gerechten voorgeschoteld. Met bijpassende wijn. De keuken is geïnspireerd op Scandinavië. Onze host heet Ruth en ze deed alles met ontiegelijk veel enthousiasme. Ze onthield alles, legde alles aan ons uit en kwam af en toe een praatje maken. Deed ze niet alleen bij ons trouwens, ook bij andere gasten. Dit zijn mensen die een avond maken (naast al dat lekkere eten). We krijgen kaviaar, nee niet die echte, maar van een Varen (plant). De toastjes zaten verstopt in het tijmplantje op tafel en we konden wat tijm plukken en deze over onze cracker strooien. Verrassend! De gerechten volgen elkaar op, we krijgen een spectaculair gerecht met pompoen (jawel die eerste foto met stikstof), we krijgen soft shell crab met spinazie, tartaar met ingelegde bietjes en wortels… Owja, en toen nog een hoofdgerecht. Kalfsvlees (smolt in onze mond) met aardpeer en gepofte wilde rijst. Het lekkerste wat we ooit gegeten hebben (echt!).

Even kind zijn

Even kind zijn

Dan nog even over het toetje. Uh, toetjes! Een heel fijn einde van deze avond. We voelden ons weer even kind door het knetter ijs dat geserveerd werd. Het andere toetje was bereid met gerookte witte chocolade. Hoe we ons nog weer even kind voelden die avond? Toen er een ware suikerspin op tafel kwam bij onze kop koffie. The Lemon Tree is open gegaan op Valentijnsdag (en de eigenaar heeft Valentijn, toeval? Wij denken van niet). Dat is dus nog vrij recent. En dan al deze fijnheid zien is een waar genot. Zo eentje waar we in de toekomst nog van gaan horen. Woon of ben je in de buurt van Deventer? Gun jezelf een avond als deze!
www.thelemontree.nl

En je kan ook even nog meer lezen over ons weekend in Deventer. Best een aanrader, vonden we.