21 juli 2019, door Maartje

Inspirerend hotel: aRTiST RESiDENcE, door heel Engeland (o.a. in BRighTON)

21 juli 2019, door Maartje

Inspirerend hotel: aRTiST RESiDENcE, door heel Engeland (o.a. in BRighTON)

Mocht je Brighton nog niet op je vizier hebben: doen! Met de trein ben je er vanuit het Victoria Station in Londen in een uur. het meer dan aantrekkelijke en inspirerende Artist Residence hotel vertaalt Brighton in één pand: creatief en vintage plus bovengemiddeld eten en drinken.

Artist Residence Brighton (amongst others)

Artist Residence Brighton (amongst others)

Het hotel gaat schuil achter een negentiende-eeuwse façade met uitzicht over de West Pier van Brighton. Het decor is industrieel-cool meets artistiek boho – precies zoals we het graag zien. Er is een goed restaurant en een heuse caribbean-inspired cocktail Shack (aanrader!), twaalf artist rooms, elk van hen ingericht door een lokale kun- stenaar, en nog eens twaalf house rooms. Bij restaurant The Set wordt een zogenoemd British tasting menu geserveerd, alles naargelang het seizoen en alles bijna too pretty to eat. Hoewel het laagdrempelige Set café de voorkeur heeft. Hier kijk je uit over zee of op muren vol schilderijen van dieren. Op het menu kipnuggets met ketchup van rode kool, mac and cheese met krab en popcorn panna cotta met pindakaas toe.

Het ontbijt is à la carte en staat vol met versfruitopties, huisgemaakte granola en alle ontbijtklassiekers, inclusief de mini full English die zelfs prijzen won (al is dat niet zo ‘mini’ als de naam doet vermoeden). Te laat voor het ontbijt? Duik dan even verderop binnen bij het onge- compliceerde Billie’s en bestel de hash. Een Onvergetelijk (Kater)Ontbijt.

Artist Residence Brighton is allerminst de enige locatie van de groep: er zit ook een hotel in Londen, in Cornwall, in Oxfordshire en Bristol. Maar liefst 3 stuks in de Cotswolds dus!

Meer Cotswolds lees je hier: 8 x het leukste van de Engelse Cotswolds