48 uur best of Bart
  • 22 May 2018
  • Happy New Website!
Hoe werkt deze site eigenlijk? Eenvoudig: Barts Groene Boekje gaat over duurzaamheid, Bartje over kids, Bart Bouwt over interieur en dan heb je nog Barts Kookboekje, Barts Beauty en Barts Bruiloft. Gebruik de zoekfunctie en je ziet alleen de posts van je favoriete categorie - it’s the simple life. Leuker nog: als je rechtsboven inlogt, kun je je eigen boekje creëren met alleen die tips die je wilt bewaren. Klik het hartje aan bij het adres van je voorkeur en check je persoonlijke Bart-kaart. Wil je niks missen, meld je dan aan voor de non-spam-nieuwtjes pagina.
22 May 2018
  • 10-02-2015
  • Amsterdam, Amsterdam Zuid

Instock Toko, Amsterdam (de Pijp)

Instock Toko, Amsterdam (de Pijp)

We mogen hopen dat iedereen (Amsterdammers of daggasten dan toch) inmiddels bij Instock is geweest? Zo niet: hup! Je hebt nog maar tot mei, dan zijn ze weg (er wordt druk gewerkt aan een vaste stek dus eigenlijk is er niks aan de hand). Maar er is nieuws: 20 februari openen de slimme koppen achter het no-waste (anti-voedselverspilling) concept een afhaalwinkel aan de andere kant van de stad, namelijk aan de Ferdinand Bolstraat nummer 88, Instock Toko. Heen ga je er voor warme maaltijden, salades, tosti’s, soepen en sappen gemaakt van ingredienten die anders de ons bord (of onze beker/ soepkom) niet zouden halen. Wat precies is een verrassing - logisch want wie weet op voorhand wat er die dag 'over blijft'? Wat wél zeker is, is dat het originele, lekkere en gezonde gerechten zijn voor een klein prijsje.

En de Instockers brengen meer nieuws: de Instock Truck, een omgebouwde Mercedes Benz brandweerwagen die niet alleen in Amsterdam tuft maar door het hele land rijdt met ‘rescued’ maaltijden. Hoe dat redden in z'n werk gaat? Goede vraag: ’s ochtends rijden ‘food rescuers’ in een elektrisch wagentje langs een aantal Albert Heijn filialen. Daar worden producten klaargezet die niet meer verkocht kunnen worden maar nog wel aan alle wettelijke eisen voldoen waar Instock inventieve gerechten van maakt, de ‘Oogst van de Dag’. Voila. Instock