3 mei 2019, door Barts Boekje

Voetjes in het zand doen we vanaf nu bij het Jaap Eden Strand

3 mei 2019, door Barts Boekje

Voetjes in het zand doen we vanaf nu bij het Jaap Eden Strand

Toen wij laatst een hartstikke volledig lijstje schreven over de 'niet te missen terrassen, stadsstranden, parken en meer in en rond Amsterdam’ was dat niet alleen heel leuk om te lezen, maar ook onvolledig. Oh, the irony. Overkomt de beste. Is echt zo. Maar daarom breien we dat bij deze even goed (leuk idee trouwens: Bart Breit(goed), even parkeren en onthouden). Want wat ontbrak er in het lijstje? Jaap Eden Strand!

Jaap Eden Strand

Jaap Eden Strand

Ook wel de nieuwste zomer hotspot in Amsterdam-Oost. Dat zit zo: het grote, ruime terras voor restaurant JAAP is omgetoverd tot een zomerstrand. En gezien de ruimte en het zand lijkt het écht op een strand. En natuurlijk, de luie strandstoelen van Brouwerij ’t IJ doen ook een hoop. En de parasols ook. Want we hebben het alvast gecheckt, ook hier kan de #umbrellagame2019 gewoon gespeeld worden.

En wel tot en met zondag 1 september, want tot die dag is JAAP van donderdag tot en met zondag geopend voor zomers buitenspeelplezier. Op het menu gin-tonics, salades en shared dining. Alle ingrediënten voor een zomerse, zwoele dag.

En mocht je bij het lezen van bovenstaande alinea’s al paniekeren om het regelen van een oppas: niet nodig. Er is namelijk ook aan het kleine grut gedacht. Niet alleen in de vorm van spijsjes en ijsjes, ook zijn er ieder weekend gratis activiteiten onder begeleiding van instructeurs te doen. Dat gaat van apenkooien tot zomerse varianten op de Elfstedentocht. Buitenspelen voor groot en klein, was nog nooit zo fijn.

Wist je trouwens dat dat andere leuke stadsstrand in Amsterdam Oost, Roest, ook weer tijdelijk open is? En ho ho, voordat je denkt dat alle leuke strandtenten alleen omgeving Amsterdam liggen: nietes. Kijk hier maar.