Nederland, Amsterdam26 april 2022, door Iben Dekker

De lekkerste katerontbijtjes van Amsterdam

Nederland, Amsterdam, 26 april 2022, door Iben Dekker

De lekkerste katerontbijtjes van Amsterdam

Voor wie iets te diep in het bier/wijn/cocktailglaasje heeft gekeken gisterenavond, alsjeblieft: een lijstje met de fijnste plekken om te ontbijten/brunchen/lunchen the day after. En ja, er is rekening gehouden dat we niet overal meer zin in hebben met een brakke kop. Bij deze tenten zit je toch altijd nog goed.

 

 

Restaurant Smelt

Restaurant Smelt

Brakke tosti’s zijn altijd een goed idee. Restaurant Smelt is dé huiskamer voor je ultieme kaas cravings. ‘S avonds de hotspot voor een goede kaasfondue (kom daar zeker zonder kater nog eens voor terug). Maar tijdens de lunch kun je hier genieten van dezelfde kaas als in de avond, maar dan op brood. Voilà, de fonduetostis. Ook mogelijk heerlijk belegd met huisgemaakte kimchi of boeren beenham. Let wel op, in je kloffie wil je hier misschien niet zitten want het is natuurlijk wel iets chiquer dan een broodje afhalen.

Restaurant Smelt 

Restaurant Celia

Restaurant Celia

Wat dacht je van een lemon ricotta pancake, gepocheerde eieren met geroosterde boerenkool en groene pepersaus, een smoked mushroom taco en een warme cinnamon bun met een glazuur van tonkabonen? Nom! Bij restaurant Celia zit je altijd goed.

Celia

Oliver Green

Oliver Green

Bij Oliver Green geloven ze dat plantaardig voedsel zonder geraffineerde suikers en oliën het beste is voor ons lichaam en voor de planeet. Deze food ethic zie je ook terug in de keuken, want er wordt enkel gekookt met verse en onbewerkte ingrediënten. Oh, en het verpakkingsmateriaal is plastic vrij en composteerbaar. Wat dacht je van een açai bowl, coconut chia pudding, pesto avocado sandwich, een burrito wrap, salad bowl of een smoothie?

Oliver Green

Flo's Appetizing

Flo's Appetizing

Bagels voor ontbijt, daar zeggen we altijd ja op. Trouwens ook voor de lunch, brunch of een ander tijdstip: we zijn niet moeilijk. Wel graag bagels van Flo’s Appetizing Bagels dan. Want als je het doet, moet je het goed doen. Ohja; de bagels van Flo kan je ook meenemen on the go, voor als je echt geen zin hebt om mensen te zien.

Flo’s Appetizing Bagels

Cotton Cake

Cotton Cake

Voor het geval je niet gestoord wil worden: Cotton Cake is een heerlijk plekje in hartje Pijp om je urenlang te verstoppen. En bij het verstoppen is het wel zo prettig om lekker te eten. En dan ziet het er ook nog zo prachtig uit. Home made van alles, en alles is lekker. Wees wel voorzichtig en blijf op de vide van dit knusse zaakje: neuzen in de kledingrekken of loeren in de kasten bij Cotton Cake is kopen (tenminste, dat ga je vast willen).

Cotton Cake

Gartine

Gartine

Een piepkleine maar rasechte favoriet. Hartje Amsterdam en onterecht behoorlijk onbekend. Bij Gartine lunch je – hoewel je er ook einde dag terecht kunt (tot 18 uur) – overheerlijk van quiches en goedgevulde broodjes, alles uit eigen moestuin. Zo een voor elke dag.

Gartine

De Bakkerswinkel

De Bakkerswinkel

Een oude maar altijd goude is de Bakkerswinkel. Soms, o nee, vaak, hebben we zin in scones en dan is er eigenlijk maar één adres: De Bakkerswinkel, in Amsterdam-Zuid, West (Westergas), en de leukste hartje stad aan de Warmoesstraat. Met onderhand al negen – négen – vestigingen op hun naam, te vinden door heel Nederland, blijft dit één van de betere ontbijt/lunch/high tea spots in Amsterdam. Aanrader? De scones. En eenvoudig ontbijt met een croissant en jam. Zoals alles, zelf gemaakt. Of ga gelijk voor de high tea met allerlei lekkerheden: gemixt zoet en hartig.

De Bakkerswinkel

 

Moak Pancakes

Moak Pancakes

Als pannenkoeken je ding zijn! Moet je bij Moak wezen. (En ze maken ze nog gezond ook, soortvan dan). Ze hebben drie locaties; in het centrum, west en in de pijp.

Moak