Nederland22 oktober 2020, door Michel + Renske

Het leukste van Katwijk aan zee

Nederland, 22 oktober 2020, door Michel + Renske

Het leukste van Katwijk aan zee

Perdona? Katwijk aan Zee, horen we je denken? Daar betrapten we onze eigen gedachtes wel op. Maar omdat we (in de naam van #BartBlijftBinnen) Nederland eens even flink aan het uitpluizen en (her)ontdekken zijn, dachten we; ach, ieder vergeten plekje, achterafstraatje en spookstad heeft zijn eigen charmes. En Katwijk aan Zee heeft er zelfs een heleboel, durven we te stellen. Zoveel, dat we niet 1, 2 of 3 noemenswaardige plekken vonden, maar er een hele lijst van wisten te maken. Hatseflats, wanneer je plannen maakt, overweeg dan eens Katwijk (aan Zee). Niet alleen maar in de zomer (dan ook zeker hoor) maar voor een herfstige dag en strand wandeling is het ook zeker het aanbevelen waard. En wel hierom:

Roest conceptstore (+roes conceptstore mini)

Roest conceptstore (+roes conceptstore mini)

Echt een mega favoriet is Roest. Stap hier naar binnen voor je dagelijkse of feestelijke outfit, heerlijke kaarsen en andere snuisterijtjes en een max aanbod van hk living – denk aan planken, kopjes, borden; de een nog mooier dan de ander. Daarnaast snuffel je er ook tussen een breed scala aan sieraden, you name it they have it. Hier slaag je dus ook goed voor een kadootje.
Meer goed nieuws in aantocht: het pand één deur verder is sinds kort ook van Roest en hier huist de winkel voor de little ones. De mooiste merkjes vind je er onder één dak. Daily Brat, Mingo, Konges Slojd en heerlijk speelgoed van Little Dutch en Jellycat (jeweetwel, die van de allermooiste knuffels. Ever).

Me zus & me zo 

Me zus & me zo 

Leuker dan leukst, is deze kanjer van een winkel plus café. Een ware snoepwinkel van vintage parels en nieuwe parels, zoals Madam Stolz kussens (die overigens heaven zijn) en heerlijke andere woonaccessoires. Voordat je meteen denkt dat de prijskaartjes minder interessant zijn, schuif die gedachte opzij. Want niets is minder waar: de prijsjes ook nog eens leuk, dus kom met een grote tas (of grote auto met ruime kofferbak). Enne, vergeet geen shopppauze in het heerlijke café te nemen voor koffie, taart (en take out!). Ga daarheen mensen, wordt iedereen blij van – loop je zo met je take out koffie het strand op!
Daarnaast is het in de veelzijdige zaak óók nog eens mogelijk om, op afspraak, je nagels te laten doen. Check hun insta voor meer info wanneer de nailexpert nog plekjes open heeft! Want hoe leuk is dat.

Hè jij! Goed eten

Hè jij! Goed eten

Barts Boekje is niet bepaald een objectief platform, maar daarvoor kom je hier ook niet terecht. Als je het aan ons vraagt is Hé Jij! Goed Eten namelijk de aller (ja echt ‘aller’) leukste toko voor je afhaal of dagelijkse luxe boodschappen. Bij Hè jij! -alleen de naam is al gezellig- zit je echt goed wat betreft kwaliteit voor een leuke prijs. Deze traiteur, of ja hoe zullen we het noemen, heeft verstand van smaak en lekkers. In het winkeltje (stijlvol ook nog eens, met zwart, roze en discoballen, ha!) knal je met je neus bij binnenkomst al op de lekkerste granola ooit geproefd. Die verkopen ze in emmertjes en dat is dus ongelofelijk handig, wat dit lepel je op één avond leeg. Daarnaast zijn er heerlijke maaltijden voor thuis. We konden niet kiezen maar wat we kozen deed zeker niet teleurstellen: pulled chicken pizza op bloemkoolbodem (semi gezond, you know) en een heerlijke verse ‘gezonde’ kapsalon met malse kip, zoete aardappel frietjes en nog veel meer heerlijks wat je eigenlijk voor zelf moet gaan proeven. En dat voor een milde 9,- euro per maaltijd, daar komen we in de grote stad niet mee uit hoor.

Goud Koffiebar

Goud Koffiebar

Bij Goud zit je goed als het gaat om een hapje en drankje voor tijdens je rondje Katwijk aan Zee. Zo hebben ze heerlijk ontbijt, koffie, lunch en borrel opties. De koffie is goed, écht goed, vers met liefde gezet en de happen zijn niet te versmaden en maken het lastig kiezen. Oh lord, welke taart wordt het? Snel terug voor de andere smaken, want geen is geen optie, dat begrijp je.
Naast de heerlijke seizoensgebonden specials (denk aan heerlijke herfstige lattes) zijn er ook klassiekers te krijgen. Zoals lekkere huisgemaakte appeltaart. O en tevens is Goud open voor take away, dan hobbel je zo de duinen in met je bakkie pleur.

Dit alles doen en lekker slapen in aan het strand? We weten het wel. Daarvoor speur je deze lijst met de lekkerste vakantieadressen aan de Nederlandse kust af. Maar wees gewaarschuwd, je komt al snel bij Beachhouse nr.6 terecht voor een knus en hip onderkomen! Zo’n logeeradres aar we alles zo, hop, naar ons eigen huis willen copy-pasten. Waar de accessoires perfect gekozen zijn, de sfeer huiselijk is en de bedden en banken gewoon mega comfortabel zijn. Een en al feest hier, en dat begint al met de voorpret: check maar eens meer van dit heerlijke huisje. De in room- en leliewit gehulde droom, met een vleugje beige rotan. Strak maar stijlvol, warm maar rustig en bovenal knus. En…