14 december 2017, door Maartje

Dé kerstcadeaus voor mannen 2017

14 december 2017, door Maartje

Dé kerstcadeaus voor mannen 2017

Toch ieder jaar wel de moeilijkste strijd – wellicht nog erger dan de laatste boodschappen in de supermarkt de dag voor kerst - zijn de kerstcadeaus voor mannen. Of het nu voor je lover is, je broer, je vader of welk manvolk dan ook. Ze “hebben alles al” en “hoeven niks”. Maar zijn stiekem ook weer teleurgesteld als er dan echt niks onder de boom ligt. Vandaar een lijstje met kerstcadeaus voor mannen.

Abel Odor
Kan hij weleens een nieuw luchtje gebruiken. Doe het dan meteen op z’n 2017’st met een 100% natuurlijk geurtje van het Nederlandse merk Abel. Ideaal als weggevertje – omdat een geurtje kiezen toch wel erg persoonlijk blijft – is de discovery set met 5 verschillende testers. Je kunt er eventueel nog een cadeaubon voor een grote fles bij geven. Vanaf €28.

NIKS
Wil ‘ie niks? Dan geef je hem toch NIKS? Met dit mooie cadeaudoosje met niks erin, geef je – zonder dat je echt met lege handen komt aanzetten - een mooie bijdrage aan Greenpeace. Niet niks dus.

Barts Boekje - kado made

De nieuwe geschenkcollectie van MADE.com
Het betaalbare design van MADE.com, we love it. En nu komen ze deze kerst met een speciale geschenkcollectie. Sjaals, horloges, notitieboeken, pyjama’s en DIY breisets. Lijkt me heerlijk – leedvermaak - om manlief zijn eigen stropdas te zien breien. Cadeaus vanaf €12.

Majem
Een regenjas en regenponcho in één waar je – of hij in dit geval - ook nog stylish mee voor de dag komt. Genius! Het jonge merk Majem maakt regenjassen van gerecycled plastic – ook dat nog – en onder zuivere arbeidsomstandigheden. Hij blij, de wereld blij en jij blij. Regenjas €135.

Barts Boekje - kado beo

B&O PLAY M3
Sorry voor deze niet gender neutrale stereotypering, maar mannen en techniek. It’s (still) a thing. Anno 2017 is een technisch snufje voor de meeste mannen een prima cadeau. En crème de la crème op muziekgebied blijft toch wel B&O. Nieuwste aanwinst van de luidsprekerclan is de M3. De luidspreker is klein – dus niet te aanwezig voor vrouwlief – en krachtig – waar mannen weer blij van worden. Kijk voor de rest van de luidsprekersnufjes op Beoplay.com. M3 speaker vanaf €299.

Bier (met een goed verhaal)
Leuk als opvuller van het kerstpakket; een biertje (of twee). For Mankind, Pieperbier, Lowlander bier of de exclusieve 14% Bourbon Brand Stout leveren een mooi flesje en een goed verhaal op.

Principles of Light
Omdat mannen er gewoon enorm masculien en knap uit zien op zo’n stoere zwart/wit plaat. Sevilay Maria maakt collodion foto's met een fotografietechniek uit 1851. Geef je lover – of broers, amigo of vader – een cadeaubon voor een collodion plaat t.w.v. €250 cadeau. Je betaalt hiervoor in december maar €150.

De Basics
Of je nu al een cadeau hebt en op zoek bent naar een extraatje of alleen maar iets kleins geeft met kerst, basics geven is altijd een goed idee. Sokken, plain white t-shirts en rugtassen met een mooi verhaal erachter kunnen prima onder de boom.

Barts Boekje - mannenkado

Qnoop
Van Hollandse makelij en helemaal duurzaam geproduceerd. Qnoop heeft een mooie kwaliteit sok van organic cotton die belooft lang mee te gaan. Het ingenieuze knoopje zorgt ervoor dat de sokken bij elkaar blijven in de was. De dagen van de verdwenen sokken zijn dus over. Sokken vanaf €5,95.

Le Bonnet
Wollen beanies, sjaals en handschoenen die niet kriebelen. Want al is het manvolk dan nog zo stoer, zeuren dat de wol jeukt kunnen ze soms als een klein kind. Niet? Le Bonnet heeft handgemaakte items van heerlijk zachte wol en zogenaamde caregora in te mooie kleuren. Enne, even lenen als het koud is mag vast en zeker. Vanaf €40.

Barts Boekje - kado matt

Matt & Nat
We hebben maar wat graag dat de boyfriend komt logeren of mee uit logeren gaat. Maar die oude sporttas… Mag die - samen met die oude sportsokken - weg? Het mooiste vegan tassenmerk Matt & Nat heeft ook een mannenlijn. Zo kan de BF goed – en diervriendelijk - voor de dag komen op jullie volgende weekendtrip. Of dagtrip want rug- en werktassen en portemonnees hebben ze ook. Rugtassen vanaf €75 en portemonnees vanaf €35.

Barts Boekje - kado son of a tailor

Son of a Tailor
Houdt de man voor wie je een cadeau zoekt wel van een beetje luxe? Son of a Tailor maakt custom made t-shirts van hoogwaardige materialen. Long sleeve, short sleeve en dunne merino wollen t-shirts worden gemaakt op de specifieke afmetingen van de klant. Best wel een cadeautje met cachet hoor. T-shirts vanaf €56.

Goat Organic Apparel
Voor de bewuste man is er Goat. Het nieuwe go-to merk voor het basic witte t-shirt, de easy joggers en de fijne hoodie. Van biologisch katoen en helemaal zen geproduceerd. Je moet me maar even op mijn woord vertrouwen dat de stoffen ook nog heerlijk zacht aanvoelen. Oja, en de prijzen vanaf €17,95 vinden we heel erg betaalbaar voor een goed geproduceerd item. Winner!